Al in 2010 bleek dat de fiets- en voetgangersbrug uit 1977 moest worden aangepakt. 

Al in 2010 bleek dat de fiets- en voetgangersbrug uit 1977 moest worden aangepakt. © Marc Wouters

Na tien jaar wachten gaan werken aan Muisbroekpasserelle eindelijk van start

Ekeren -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 8 maart met de grondige renovatie van de Muisbroekpasserelle over de A12. De fiets- en voetgangersbrug die Ekeren-Schoonbroek met het domein Muisbroek verbindt, is een maand niet toegankelijk. Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via de Vierkerkenstraat, Akker, Groot Hagelkruis, Transcontinentaalweg en het Bospolderpad.

Marc Wouters

De aannemer plaatst eerst een tijdelijke leuning op de brug. Deze werken gebeuren vanop de A12 en zullen ’s nachts plaatsvinden om de hinder voor het verkeer op de snelweg zo beperkt mogelijk te houden.

Ter hoogte van de brug moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Tegen het einde van de renovatiewerken wordt het nachtwerk op de A12 herhaald om de tijdelijke leuning terug weg te nemen. Vanaf 15 maart starten de eigenlijke renovatiewerken.

De Muisbroekpasserelle is versleten en wacht al tien jaar op een renovatie. Al in 2010 bleek dat de fiets- en voetgangersbrug uit 1977 moest worden aangepakt. Hoewel Schoonbroek en Muisbroek in 2014 nog tot het district Antwerpen behoorden, kaartte de Ekerse districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) de erbarmelijke toestand van de brug aan.

Sinds 1 januari behoort Schoonbroek tot Ekeren. Na tien jaar wachten worden de leuningen, de voegen en het wegdek volledig vernieuwd. De rubberen tegels worden weggehaald en maken plaats voor een waterdichte toplaag.

De renovatiewerken aan de brug zijn weersgevoelig. Om te kunnen opstarten is droog weer vereist en mag de temperatuur ’s nacht niet onder de 5 graden zakken. De huidige planning kan dus nog worden aangepast.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio