© Nattida-Jayne Kanyachalao

Samenscholingen op verschillende plaatsen in Antwerpen: politie grijpt in

Antwerpen -

De laatste ‘lentedag’ van de week heeft woensdagnamiddag en -avond op verschillende plaatsen in Antwerpen voor samenscholingen gezorgd. In het Droogdokkenpark stelde de politie vast dat het veel te druk was. “Naar schatting duizend personen zaten daar met bakken bier en flessen wijn”, klinkt het.

sare, jtp

De politie besliste om het park af te sluiten en iedereen weg te sturen, vooral om te voorkomen dat een soort van ‘openluchtfuif’ zou ontstaan. De ontruiming verliep volgens de politie zonder problemen.

Op verschillende andere plaatsen in de stad, onder meer voor het MAS, werden vervolgens kleinere samenscholingen stilgelegd. Allicht ging het om mensen die eerder weggestuurd waren uit het Droogdokkenpark. Rond 21 uur heeft de politie de Ossenmarkt even omsloten. “Alle aanwezigen werden beboet omdat er feestje werd gebouwd met versterkte muziek”, zegt de politie. Er was ook sprake van sluikstort en de aanwezigen zouden de coronamaatregelen niet hebben opgevolgd.

“Rond 22 uur gebeurde hetzelfde aan de Rijnkaai, ter hoogte van de kranen. Daar waren zo’n 30 personen een openluchtfuif aan het houden. Elders kon het meestal zonder boetes opgelost worden”, aldus de politie.

MEER OVER Coronavirus