©  BELGA

Westerlo morst tegen Club NXT opnieuw met de punten

Drie dagen na de demonstratie tegen Deinze leed Westerlo op het veld van Lokeren duur puntenverlies tegen de beloften van Club Brugge. Het team van Bob Peeters kwam niet verder dan een gelijkspel. Vooral voor de rust waren de bezoekers te weinig geïnspireerd tegen een stugge thuisploeg. Seraing dat zijn inhaalwedstrijd won tegen RWDM, loopt drie punten uit op Westerlo.

Bart D’haene

Bob Peeters had na de 4-0-overwinning tegen Deinze geen redenen om zijn ploeg te wijzigen. Hij liet dezelfde elf starten. De bezoekers namen de beste start. Na amper drie minuten kopte Pietro Perdichizzi een vrije trap van Christophe Janssens pal op doelman Nick Shinton. Zeven minuten later belandde een kopbal van Atabey Ciçek, na een hoekschop van Lukas Van Eenoo, naast. Bij de eerste voldragen aanval van Club NXT kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Maxime De Cuyper, die veel vrijheid kreeg op de linkerflank, zette zich goed door. Zijn voorzet werd subtiel gedevieerd door Romeo Vermant. Berke Özer ranselde de bal uit zijn doel, maar de goed gevolgde Arne Engels liet in de rebound de kans niet liggen. Voor Westerlo was het even slikken en doelgevaar bleef uit. Tot Janssens een prima voorzet afleverde en Ciçek van dichtbij zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen werkte.

 

 ©  BELGA

Westerlo ging in de tweede helft meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Ange-Freddy Plumain stak met een schot, te centraal gericht, als eerste de lont aan het vuur. Een poging van Van Eenoo ging naast. Op het uur kopte Ciçek, onder druk van de thuisverdedigers, naast. In de 69ste minuut werd een doelpunt van Igor Vetokele - terecht wegens buitenspel - afgekeurd. Bob Peeters greep in en haalde Plumain naar de kant. Zijn vervanger Kurt Abrahams liet zich direct gelden. Hij rukte centraal op, legde de bal opzij en de voorzet werd door Vetokele op Shinton getrapt. In de rebound werd de poging van Abrahams afgeblokt. De Kemphanen bleven het doel van Shinton bestoken. Ciçek kopte een voorzet van op rechts op Shinton, maar Nathan Fuakala haalde de bal van de lijn en diezelfde Fuakala maakte een tweede poging van Abrahams onschadelijk.

Aan de overkant was het schrikken. Aanvoerder Ibe Hautekiet ging neer in de zone van de waarheid. De bank van Club NXT, coach Rik De Mil op kop, schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Christof Dierick wuifde het protest weg. Vermant hield er een gele kaart aan over voor protest. In een zenuwachtige slotfase werd een lobbal van Abrahams alweer van de lijn gekeerd door de onvermijdelijke Fuakala. De ingevallen en volledig afgezonderde Ambroise Gboho besloot in de slotseconden van de reglementaire tijd naast. Gescoord werd er niet meer. Voor Westerlo al het achtste gelijkspel van het seizoen.

 

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws