De toekomstige rotonde omvat zowel de hoofdweg Nieuwe Baan, de op- en afrit naar de E313 als de Heikantstraat (achteraan links). Het bos rechts verdwijnt volledig. 

De toekomstige rotonde omvat zowel de hoofdweg Nieuwe Baan, de op- en afrit naar de E313 als de Heikantstraat (achteraan links). Het bos rechts verdwijnt volledig. © Hans Otten

Herinrichting omgeving Geel-Oost start met rooien van bosje

Laakdal -

Een aannemer start vandaag donderdag met het kappen van het bosje naast de af- en oprit Geel-Oost richting Hasselt. Eind april start dan de feitelijke herinrichting met de aanleg van een rotonde.

Hans Otten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt de verkeersdoorstroming rond het op- en afrittencomplex Geel-Oost op de E313 in Eindhout (Laakdal) veiliger en vlotter. Dat gebeurt door de aanleg van een gloednieuwe rotonde met twee rijstroken, waarop niet alleen de op- en afrit en de Nieuwe Baan aantakken, maar ook de verderop gelegen Heikantstraat. De Heikantstraat wordt in één adem ook in het nieuw aangelegd. De huidige carpoolparking naast het kruispunt met de Heikantstraat verhuist naar de overzijde van de Nieuwe Baan en breidt uit naar 74 autostaanplaatsen, fietsenstallingen en bushaltes voor De Lijn. Aan de andere kant van de E313 voert AWV vooral werkzaamheden aan de zogenaamde triangel uit, het driehoekige plein dat tussen alle wegen geprangd zit.

De feitelijke werkzaamheden aan de Nieuwe Baan starten vermoedelijk eind april en duren in verschillende fases acht maanden. Daarvoor komt er onder meer een tijdelijke weg zodat het verkeer vlot voorbij de grote werf kan passeren. Maar voor het zover is, moet een aannemer beginnen met het bouwrijp maken van het terrein dat gevangen zit tussen de Nieuwe Baan, de E313 en de op- en afrit richting Limburg. Daar is eerder de bouwvallige woning gesloopt. Vandaag start het rooien van het aanwezige bosje. Deze voorbereidingen geven geen verkeershinder. (ho)

MEER OVER Mobiliteit Kempen