De gele doos staat best in de koelkast. 

De gele doos staat best in de koelkast. © rr

Eerstelijnszone wil meewerken aan proefproject met gele doos in koelkast

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Eerstelijnszone Pallieterland is te vinden voor de invoering van een proefproject met de gele doos waarin je cruciale persoons-, contact- en medische gegevens kunt bewaren. Dat bleek op de gemeenteraad in Lier.

“Met de gele doos kunnen hulpdiensten, zorgverstrekkers of familieleden in een noodsituatie kostbare minuten winnen. De doos wordt bewaard in de koelkast en met bijvoorbeeld een sticker op de voordeur geef je aan dat er een gele doos in huis is. Waarom in de koelkast? Omdat het makkelijk is. Iedereen heeft wel een koelkast in huis en ze is makkelijk terug te vinden. Dat zijn weer minuten gewonnen”, argumenteerde raadslid Stéphanie Van Campenhout (CD&V).

“Ik heb het principe van de gele doos ter sprake gebracht op de raad van bestuur van Eerstelijnszone Pallieterland”, antwoordde schepen van Welzijn Annemie Goris (N-VA). De ELZ is bereid om het project uit te werken op eerstelijnsniveau aangezien toch heel wat zorgverleners regionaal actief zijn. We maakten de afspraak dat we vanuit Lier een concreet voorstel uitwerken tegen de volgende raad van bestuur op 22 april. Daarna agenderen we dit opnieuw op deze gemeenteraad.”  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio