Themabeeld. 

Themabeeld. © BZA

Opnieuw geurhinder boven Antwerpen: heel wat meldingen over sterke mazoutgeur

Antwerpen -

De Antwerpse politie kreeg woensdag heel wat meldingen over geurhinder. Er was sprake van een sterke mazoutgeur over de stad. De milieudienst van de stad Antwerpen was een hele avond op pad, maar kon geen duidelijke oorzaak vinden.

De mazoutgeur was woensdagavond vooral aanwezig in Berchem in Wilrijk, zo meldt Brandweer Zone Antwerpen op Twitter, maar toch bereikten ook meldingen vanuit Mortsel en vanop Linkeroever onze redactie.

“Er is geen indicatie van gevaar voor de volksgezondheid”, zo vertelt een woordvoerder van de stad Antwerpen. Wie een indringende geur opmerkt, wordt wel aangeraden te bellen naar het noodnummer 112. “Het is onduidelijk waar de oorzaak van de geurhinder ligt. De milieudienst van de stad was een hele avond op pad, maar kon geen duidelijke oorzaak vinden”, aldus woordvoerder Marie De Clercq van de Antwerpse brandweer. “Naarmate de avond vorderde, namen de meldingen stilaan weer af.”

Ook vorige week donderdag en vrijdag liepen bij de hulpdiensten verschillende meldingen over geurhinder binnen. Donderdag bleek het uiteindelijk om bitumen te gaan, een restproduct van ruwe aardolie. Bij het laden van het product in een vrachtwagen bij een bedrijf in de haven gebeurde een fout waardoor toen een hoeveelheid van het product vrijkwam. Vrijdag was er dan weer sprake van een sterke, misselijkmakende geur.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio