Fréderic Hoeck (Proxy Delhaize), burgemeester Nele Geudens,

Fréderic Hoeck (Proxy Delhaize), burgemeester Nele Geudens, © Jean Eykmans

Supermarkten en Luierkontjes doneren maandverband en tampons

Meerhout -

Twee Meerhoutse supermarkten, Proxy Delhaize (Centrum) en Spar (Gestel), en webshop Kempense Luierkontjes (ook gevestigd in Meerhout) schenken menstruatieproducten aan gezinnen met meisjes die ze zelf niet kunnen aankopen. De donatie volgt na een oproep door het lokaal bestuur dat op haar beurt positief reageerde op een oproep van Caritas.

Jean Eykmans

“Armoede kent verschillende gezichten en blijft soms fel onder de radar. Caritas Vlaanderen vroeg aan 2608 Vlaamse meisjes of ze voldoende budget hadden voor maandverband en tampons. Niet minder dan 12% bleek hiervoor niet voldoende geld te hebben. Ze gebruiken opgevouwen toiletpapier of vragen hulp bij vriendinnen. In het ergste geval gaan die meisjes die dagen niet naar school. Als vrouwelijke burgemeester vind ik dit schrijnende getallen. Denken dat dat in Meerhout anders zou zijn, is naïef. Daarom wilde ik iets doen. Met goedkeuring van onze schepen voor Welzijn Jan Peys en het hoofd van onze sociale dienst, schreef ik onze Meerhoutse supermarkten aan met de vraag of ze hieraan wilden meehelpen”, zegt burgemeester Nele Geudens (CD).

Herbruikbaar

Proxy Delhaize en Spar bleken daartoe bereid. Nele Geudens: “Toevallig geraakte ik ook in dialoog met Saskia Hoornaert van de Kempense Luierkontjes, gespecialiseerd in herbruikbare menstruatieproducten. Naar aanleiding van dat gesprek, lanceerde ze vorig jaar een actie waarbij een deel van haar opbrengst op de webshop in de vorm van herbruikbare menstruatiemiddelen wordt gedoneerd aan ons OCMW. We willen hen allemaal van harte bedanken voor de ondersteuning van onze meisjes in armoede.”

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio