De Liersesteenweg verkeert op sommige plaatsen in erbarmelijke staat. 

De Liersesteenweg verkeert op sommige plaatsen in erbarmelijke staat. ©  Dirk Vertommen

Oppositie dringt aan op inspraak van buurt bij vernieuwing Liersesteenweg

Mechelen -

Nu de stad Mechelen op zoek gaat naar een ontwerper om een eerste gedeelte van de Liersesteenweg te vernieuwen, dringt de oppositie aan op inspraak voor de buurt. Het stadsbestuur zegt dat die er komt van zodra er een voorontwerp klaar is.

In 2022 wil de stad de Liersesteenweg tussen de vesten (R12) en de Ieperleestraat vernieuwen. “In de buurt is er heel wat ongerustheid over de plannen”, zegt CD&V-fractieleider Stefaan Deleus. Vooral over het verdwijnen van parkeerplaatsen maken buurtbewoners zich zorgen. “We vragen om de buurt te betrekken bij het uitwerken van de plannen. Voor ons is dat niet informatie geven als het alleen nog over punten en komma’s gaat, maar wel participatie en overleg met de buurt toelaten”, legt Deleus uit.

Fractieleiders van andere oppositiepartijen sluiten zich aan bij die oproep. “Je kan de participatie versterken door de buurtbewoners te bevragen. Laat alstublieft deze kans niet liggen”, stelt Marc Hendrickx (N-VA). Tegelijk benadrukt hij net zoals zijn collega’s dat het project een positieve zaak is. “De uitgangspunten zijn de juiste: de veiligheid en de toegankelijkheid verhogen en het maximaliseren van groen. Daarnaast toch ook een warme oproep om volop in te zetten op inspraak en participatie”, zegt Thijs Verbeurgt (sp.a).

In april wil het stadsbestuur een studiebureau aanstellen. “Eerst laten we een voorontwerp opstellen. Dan is het zeker de bedoeling om daarmee naar de buurtbewoners, de handelaars en de bedrijven terug te koppelen en te kijken naar hun input”, reageert Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken en Participatie. (svh)

LEES OOK: Mechelen vernieuwt in 2022 eerste gedeelte Liersesteenweg

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio