©  BELGAIMAGE

Twee jaar cel voor inbreker die agent in gezicht spuwt

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Mohamed L. (19) veroordeeld omdat hij een politie-inspecteur in het gezicht had gespuwd toen hij gearresteerd werd voor een inbraak. Hij kreeg twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 2.400 euro, waarvan 1.600 euro met uitstel.

Bron: BELGA

Mohamed L. had op 4 oktober 2020 samen met Mohamed E.A. (29) en Zino F. (18) ingebroken in een appartement in Antwerpen. De bewoonster was rond 22 uur even naar de nachtwinkel aan de overkant gelopen en had de sleutel op de voordeur van haar appartement laten zitten en had de deur van het gebouw op een kier laten staan. Toen ze even later terugkwam, zag ze drie mannen naar buiten komen. Haar appartement was overhoop gehaald en er bleken verschillende items waaronder haar gsm gestolen.

Haar gsm werd getraceerd en de drie beklaagden konden even later in de buurt worden opgepakt. Mohamed L. droeg een rugzak met daarin haar laptop, horloge, gsm en een luidspreker. Hij beweerde aanvankelijk dat hij de rugzak op straat had gevonden, maar zou later de inbraak bekennen.

Speekseldruppels

De drie werden meegenomen naar het commissariaat, maar dat was niet naar de zin van Mohamed L. Hij spuwde naar de agenten toen hij in de combi werd gezet en riep beledigingen in het Arabisch. Ook onderweg bleef hij roepen en tieren en probeerde hij steeds zijn mondmasker af te zetten. Aan het commissariaat spuwde hij opnieuw en ditmaal raakte hij een van de inspecteurs in het gezicht. Die kreeg daarbij wat speekseldruppels van de beklaagde in de mond.

De drie beklaagden verklaarden achteraf dat ze onder invloed waren. Mohamed L. kon zich van de weerspannigheid niets meer herinneren. De drie beklaagden verblijven illegaal in het land. Ze voerden geen betwisting over de inbraak, maar Mohamed L. ontkende wel de weerspannigheid.

De rechtbank vond alle feiten bewezen. Mohamed E.A. en Zino F. werden veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 800 euro volledig met uitstel. Twee inspecteurs kregen 500 en 250 euro schadevergoeding toegekend. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio