© atv

Red Star Line herleeft in nieuwe Studio 100-musical

De mythische Red Star Line, verbinding tussen Antwerpen en de Verenigde Staten, komt opnieuw tot leven in een nieuwe spektakelmusical van Studio 100. De voorstelling laat zich inspireren op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers, zoals die ook in het gelijknamige museum worden verteld.

Red Star Line moet de grote opvolger worden van 40-45, voorstelling met al meer dan 750.000 tickets op de teller. Het wordt opnieuw een emotionele rollercoaster met een unieke live-beleving in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, zo voorspelt Studio 100 in een persbericht. Wanneer de première plaatsvindt, is nog niet bekend.

Bij het uitbreken van de coronacrisis was Studio 100 volop bezig met de vertoningen van Daens, de remake van de musical uit 2008 die ook naar Puurs werd gebracht. Het is niet duidelijk in hoeverre 40-45, Daens en Red Star Line elkaar zullen afwisselen in Puurs.

 

 ©  rr

De Red Star Line was een Belgische rederij die een geregelde vaardienst onderhield tussen Antwerpen en New York en soms tussen Antwerpen en Philadelphia. Het bedrijf werd gesticht in 1872 en in 1873 voer het eerste schip de oceaan over. In 1935 ging de maatschappij failliet ten gevolge van de beurscrash van 1929. Migranten vanuit heel Europa voeren vanuit Antwerpen een nieuwe toekomst tegemoet.

Op de aanlegplaats van de Red Star Line, vlak bij Het Eilandje verrees in 2013 een museum dat de verhalen van de rederij levend houdt en ook het bredere thema van migratie centraal zet.

 ph