‘Shouldersurfsters’ bestelen oudere dame, twee vrouwen opgepakt

Antwerpen -

Twee vrouwen zijn opgepakt omdat ze een oudere dame bestolen zouden hebben door middel van ‘shouldersurfing’. Ze ontfutselden haar pincode en stalen haar bankkaart.

Het 79-jarige slachtoffer werd eind februari bestolen door twee ‘hulpvaardige’ vrouwen. “De twee vrouwen maakten in een winkel in de Nationalestraat contact met het slachtoffer”, legt politiewoordvoerder Willem Migom uit. “Ze leken haar te helpen bij het kiezen van producten.” Die hulpvaardigheid bleek slechts een façade, aan de kassa keken de vrouwen mee hoe het slachtoffer de pincode van haar kredietkaart invoerde.

Thuis bestolen

Vervolgens volgde het duo het slachtoffer tot aan haar woonplaats. “Daar drongen ze zich aan haar op en konden ze de bankkaart van het slachtoffer stelen”, zegt Migom. “Met die kaart werd voor meer dan 2.300 euro aan betalingen uitgevoerd.”

Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan, werd het onderzoek door het team gauwdiefstallen van de lokale recherche in handen genomen. De speurders konden de twee verdachte vrouwen lokaliseren in een hotel in Antwerpen. “Vandaaruit bleken ze hun criminele activiteiten te organiseren”, luidt het.

De politie hield het hotel even in de gaten en kon het duo op maandag 1 maart oppakken. Het gaat om een 40-jarige Nederlandse en een 37-jarige Roemeense. “Bij hun arrestatie hadden ze opvallend veel cash geld bij zich, 1.000 euro. In de hotelkamer vonden we nog eens 1.300 euro cash en andere bezwarende elementen”, aldus Migom.

Het duo bleek recent ook een reeks dure aankopen te hebben gedaan. Ze werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken of de twee vrouwen deel uitmaken van een grotere organisatie en of ze meer feiten op hun kerfstok hebben.

 

(sare)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio