©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Gehavend Telenet Giants Antwerp dolt met zwak broertje Luik

Een gehavend Telenet Giants Antwerp kende geen problemen met zwak broertje Luik (100-68). De Sinjoren boekten een afgetekende overwinning, meteen de achtste op tien wedstrijden waardoor ze stevig in de top drie blijven. De Metropoolploeg zal waarschijnlijk woensdag een eerste Amerikaanse versterking presenteren.

Patrick Ceulemans

Het verhaal is bekend: Telenet Giants Antwerp is na het door­sturen van de Amerikaanse power forward Jalen Jenkins, de transfers van Kenneth Speedy Smith en Ibrahima Fall Fay naar Frankrijk en de scheenbeenblessure van Roby Rogiers enorm beperkt in de rotatie onder de borden. Het was dan ook meegenomen dat bij Luik de 2m07 grote basisspeler en ex-Belgian Lion Ioan Iarochevitch niet inzetbaar was met een nekblessure. Met ook Brieuc Lemaire (lies) in de lappenmand kreeg ­Telenet Giants Antwerp dan ook een gehandicapt Luik tegenover zich. De club uit de Vurige Stede, al jaren het kneusje in de EuroMillions League en kampend met financiële perikelen, was voor de Sinjoren dan ook niet meer dan een speelbal.

Coach Christophe Beghin startte met Sterling Gibbs, Stephaun Branch, Vrenz Bleijenbergh, Niels De Ridder en Dave Dudzinski in de basisvijf. Dudzinski moest zich ontfermen over de 2m13 grote Amaury Gorgemans. De Amerikaanse ploegkapitein zag de ­lichte brigade vooral in de eerste helft schitteren. De Giants ­dropten toen maar liefst 11 op 19 driepunters. Niels Van Den Eynde dropte twee op twee bommen, Vrenz Bleijebergh lukte twee op drie driepunters en Dennis ­Donkor voegde daar ook twee stuks aan toe. De Luikse ver­dediging was veel te laks en daarvan profiteerden de Giants ­optimaal. Met veel werklust, ook in de rebound (19-11 in de eerste helft), snelheid een schitterende shotselectie (22 op 32 shots en 7 op 7 vrijworpen in de eerste helft) ging het na een 29-13-tussenstand na het eerste kwart naar een veelzeggende 62-34 halfweg.

Coach Christophe Beghin kon in het derde en vierde kwart tegen een zonder vuur spelend Luik naar hartenlust roteren. Jonge spelers als de broers Niels en Thijs De Ridder en Niels Van Den ­Eynde kregen veel speelminuten en ook Seppe Willems en ­Matthias Offeciers stonden behoorlijk lang op het parket. Amaury Gorgemans en de Serviër Milos Bojovic prikten wel wat ­tegen, maar toch ging het naar 77-42 na het derde kwart .

Een collectief acterend Telenet Giants zag alle twaalf spelers in actie komen en negen van hen kwamen tot scoren. De 18-jarige Thijs De Ridder tekende voor de century, waardoor de Giants met 100-68 zegevierden.

TELENET GIANTS ANTWERP: Branch 18, Willems 0, Coppens 0, Offeciers 0, Gibbs 15, Van Den Eynde 10, T. De Ridder 10, Bleijenbergh 12, N. De Ridder 8, Kesteloot 11, Dudzinkski 6, Donkor 10.

LUIK: Boxus 4, Lambermont 5, Poitier 2, Bruwier 0, L’Hoêst 2, Gorgemans 22, ­Bojovic 23, Dupperoy 2, Basic 6, Stilmant 2.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal