©  BELGA

Bookmakers zien Rode Duivels bij drie topfavorieten EK

Nog honderd dagen resten ons voor EURO 2020 dan toch van start gaat. Voor grote internationale gokkantoren als Bet365, Paddy Power, Unibet of Betway zijn er drie grote favorieten voor de eindzege op het EK: Engeland, België en Frankrijk.

wic, vmma

De meeste bookmakers hebben Engeland als topfavoriet, al zijn er ook die België of Frankrijk als grootste kanshebber genoteerd hebben. Een gokje op een eindzege van één van die drie landen levert je vijf tot zes keer je inzet op. Spanje, Duitsland en Nederland volgen al op ruime afstand. Pas daarna komen Portugal en Italië.

Vraagtekens rond organisatie

Tot op vandaag zijn er nog veel onduidelijkheden over de precieze invulling van EURO 2020. Zeker is dat het toernooi zal plaatsvinden van 11 juni tot 11 juli. Maar of dat ook zal kunnen gebeuren in twaalf verschillende landen, zoals aanvankelijk gepland, is door de reisrestricties nog niet duidelijk. Net zoals het nog niet zeker is of er al publiek toegelaten zal zijn.

Gaststeden hebben inmiddels van de Europese voetbalbond UEFA te horen gekregen dat ze voor 5 april moeten laten weten hoeveel fans ze binnen mogen laten. De Britse premier Boris Johnson zei gisteren dat Engeland, dat koploper is wat betreft het aantal gezette coronavaccins, indien nodig meer EK-wedstrijden zou kunnen huisvesten. Momenteel worden in Londen al drie groepsmatchen, één achtste finale, de halve finales en de finale afgewerkt.

“Veel Duivels krijgen vaccin via club”

Niet alleen de olympiërs, maar ook de Rode Duivels kampen met vaccinatieproblemen. Zij starten op 12 juni aan het EK voetbal en voorlopig ziet het er niet naar uit dat ze snel gevaccineerd zullen worden. “Zolang er een gebrek aan voorraad is, vragen wij absoluut geen voorrang”, legt Peter Bossaert, CEO van de KBVB, uit. “In sommige andere landen gaan de vaccinaties sneller, kijk maar naar Engeland. Daarom denken we dat veel van onze Rode Duivels al via hun club een vaccin zullen krijgen. Sowieso ga ik ervan uit dat de stock tegen het EK geen probleem meer zal vormen. Als er tegen dan 10.000 mensen per dag een vaccin krijgen, lijkt het mij logisch dat de Rode Duivels niet achteraan zullen moeten aanschuiven.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws