Peter Sagan krijgt na zijn coronapauze nog even respijt voor hij aan het seizoen begint. 

Peter Sagan krijgt na zijn coronapauze nog even respijt voor hij aan het seizoen begint. ©  Matthias Balk/dpa

Nog geen Peter Sagan in Strade Bianche, normaal wel in Tirreno-Adriatico

Peter Sagan zal zaterdag in de Strade Bianche nog niet aan het seizoen beginnen. Hij stelt zijn eerste koerskilometers uit tot de Tirreno-Adriatico volgend week woensdag. Dat laat zijn team weten aan Cyclingnews.

Michael Van Damme

Begin februari testte de Slovaakse kopman van Bora-Hansgrohe samen met broer Juraj en ploegmakker Erik Baška positief op het coronavirus, opgelopen op een trainingsstage op Gran Canaria.

Sagan bleef op Gran Canaria, maar moest tien dagen binnen blijven en trainen. De Tirreno begint pas volgende week woensdag waardoor Sagan wat extra tijd heeft om zich klaar te stomen voor zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen.

“Peter zit op het pad naar herstel. Hij neemt niet deel aan Strade Bianche, zijn seizoensstart is voorzien in Tirreno-Adriatico. Op voorwaarde dat zijn revalidatie op schema blijft de komende dagen”, klinkt het.

Na Tirreno-Adriatico start Sagan in Milaan-Sanremo (20 maart) en is hij voorzien in de andere voorjaarsklassiekers. Vorig najaar paste Sagan voor de Ronde en Roubaix omdat hij de Tour combineerde met de Giro.

Meer sportnieuws