© EVDW

Goedkoper zwemmen voor bewoners Polderdistrict

Berendrecht -

De Antwerpse gemeenteraad keurde het nieuwe retributiereglement voor het gebruik van stedelijke zwembaden, sporthallen, openluchtinfrastructuur en ijsbanen goed. Dat gaat in op 1 april en maakt zwemmen voor polderbewoners goedkoper.

Erik Vandewalle

Voor de inwoners van het meest noordelijke Antwerpse district betekent het nieuwe reglement een korting op de tarieven van de stedelijke zwembaden. Danielle Meirsman (N-VA) is het enige gemeenteraadslid uit het polderdistrict. Zij is blij met de nieuwe regeling.

“Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is het enige district zonder stedelijke zweminfrastructuur. Voor een zwembeurt dienen inwoners zich te verplaatsen naar Ekeren, Kalmthout, Brasschaat of Nederland. Een eigen zwembad was een vaste paragraaf in de bestuursakkoorden van de laatste decennia. De wensdroom om in de polder een eigen zwembad te bouwen is echter nooit gerealiseerd.”

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA): “Alhoewel er jarenlang is geijverd om in ons district een eigen zwembad te bouwen, is het er nooit van gekomen. Economisch is dat niet rendabel voor een district met amper tienduizend inwoners. Zelfs samen met buurgemeente Stabroek is een zwembad niet rendabel. Omdat ons district niet over een eigen zwembad beschikt, komen we tussen in de zwemkosten.”

Vanaf 1 april voorziet het reglement dat polderbewoners aan voordeeltarief bijvoorbeeld een twaalfbeurtenkaart of abonnement voor de zwembaden kunnen aanschaffen. Het district neemt automatisch 50% van de kostprijs voor zijn rekening.

Carl Geeraerts: “Op vertoon van hun identiteitskaart of A-kaart betalen de inwoners van het polderdistrict aan de kassa automatisch de helft van de prijs. Zo betaalt een volwassene voor een twaalfbeurtenkaart geen 40 maar 20 euro. Jongeren tot 25, senioren en mindervaliden betalen voor diezelfde kaart dan geen 20 maar slechts 10 euro.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio