Na de afbraak van het net gekochte pand op de Mechelsesteenweg 142, is er een geschikte in- en uitrit voor de toekomstige parking. 

Na de afbraak van het net gekochte pand op de Mechelsesteenweg 142, is er een geschikte in- en uitrit voor de toekomstige parking. © JB

Afbraak huis moet toegang tot toekomstige publieke parking verzekeren

Willebroek -

De gemeenteraad heeft beslist de woning op de Mechelsesteenweg 142 in Blaasveld te kopen. Bedoeling is het pand, een vroegere winkelruimte, te slopen, zodat een kwalitatieve ontsluiting naar de toekomstige publieke parking achter deze woningen mogelijk wordt.

De woning heeft een oppervlakte van 305 vierkante meter en is gekocht voor 265.000 euro. De gemeente en IVA Innova plannen achter de woningen op de Mechelsesteenweg 122 tot en met 142 een nog aan te leggen openbare parkeerplaats. Dat kadert in het globale plan van aanpak of ‘Project Blaasveld’.

In het oorspronkelijke plan wordt de ontsluiting van de parking ingepland via het perceel op de Mechelsesteenweg 120, de oude pastorij van Blaasveld, reeds eigendom van de gemeente. “Aangezien dit gebouw voorlopig behouden blijft, is enkel de relatief smalle zijtuinstrook ter beschikking om de toerit naar de achterliggende parking te verwezenlijken”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

Door de aankoop van de woning op de Mechelsesteenweg 142 kan de toerit tot de parking via dit bredere perceel geregeld worden. De nu geplande toerit in de zijtuinstrook van de oude pastorij zou zo beperkt kunnen worden tot een verbinding tussen de parking en park Bel-Air en de Mechelsesteenweg voor zwakke weggebruikers. Een trage wegverbinding ter hoogte van dit perceel gaat de marktwaarde van het perceel mogelijk verhogen ten opzichte van een veel ‘hardere’ verbinding voor wagens. Moest later blijken dat de oude Pastorij best verkocht wordt of aangeboden via een systeem van erfpacht, dan is de nieuwe regeling alleen maar een voordeel, zo werd op de gemeenteraad toegelicht.(jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio