Ondernemers kunnen autodelen gedurende drie maanden voordeliger uitproberen. 

Ondernemers kunnen autodelen gedurende drie maanden voordeliger uitproberen. ©  Joris Herregods

Mechelen promoot autodelen bij ondernemers met korting tot 250 euro

Mechelen -

Om autodelen bij ondernemers te promoten, geeft de stad Mechelen hen gedurende een proefperiode van drie maanden tot 250 euro korting. Die kunnen ze gebruiken om twee elektrische bestelwagens uit te proberen.

Het opzet van de actie is het aantal wagens in de stad verminderen en efficiënter inzetten. “We willen ondernemers overtuigen om voor een ecologisch én goedkoper alternatief te kiezen. Met de tijdelijke financiële tussenkomst verlagen we de drempel”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Ondernemers die meestappen in het verhaal en kiezen voor een proefperiode, genieten van drie voordelen: een tussenkomst in de eenmalige instapkosten van 35 euro, een tussenkomst in het abonnement van maximaal 22 euro per maand en een korting van maximaal 150 euro voor de kosten die verbonden zijn aan de ritten zelf.

Tegelijk komt de stad ook tussen in de waarborg die Cambio vraagt. “Het is een eenmalig aanbod dat geldt voor alle Mechelse ondernemers die voor hun professionele activiteiten een auto gebruiken.”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. (svh)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen