© Dirk Vertommen

Fietsendief vliegt 18 maanden in de gevangenis

Mechelen -

De correctionele rechtbank heeft een 36-jarige man veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor de diefstal van verscheidene fietsen in Mechelen. Dat de man zo’n zware straf kreeg, had ook te maken met zijn flink gevulde strafregister.

De politie pakte Jan D. uit Kapelle-op-den-Bos begin dit jaar op. Volgens het Openbaar Ministerie kwam hij in aanmerking voor vier fietsendiefstallen aan het centraal station van Mechelen. Het ging voornamelijk om mountainbikes die werden gestolen uit de fietsenstalling.

De man werd volgens de aanklager herkend op de beelden van de bewakingscamera’s. De advocate van D. ontkende met klem dat de fietsen werden gestolen om ze door te verkopen en er geld aan te verdienen. “Hij gebruikte de fietsen gewoon om van punt A naar punt B te rijden. Meestal liet hij de fietsen achter tegen een huisgevel of in de buurt van het station van Kapelle-op-den-Bos.” Daarnaast bleef de man één diefstal ontkennen.

Al 31 keer veroordeeld

Dat rechter Erika Colpin hem een effectieve celstraf oplegde, had wellicht ook te maken met het strafverleden van de man. Zo werd Jan D. in het verleden al 31 keer veroordeeld. Meestal ging het om veroordelingen door de politierechter, maar er prijkten ook al zes veroordelingen op zijn palmares voor diefstallen.

De rechtbank kende de drie slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden een vergoeding toe van 300 tot 350 euro. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio