Een beeld uit  2019, voorlopig de laatste ‘gewone’ editie. 

Een beeld uit 2019, voorlopig de laatste ‘gewone’ editie. © Heist Loopt

Heists loopevenement zet koers richting Scherpenheuvel

Heist-op-den-Berg -

De organisatoren van Heist Loopt & Zingt en Heist Loopt Warm komen met een nieuw initiatief. Op 1 mei is het de bedoeling om een grote wandel- en looptocht te organiseren richting Scherpenheuvel.

Bert Provoost

De laatste gewone editie van Heist Loopt was voorlopig de recordeditie van augustus 2019, toen 1.908 deelnemers en 212 kinderen deelnamen. “Vorig jaar hebben onze evenementen Heist Loopt & Zingt en Heist Loopt Warm niet kunnen plaatsvinden. Gelukkig hebben we Heist Loopt Virtueel kunnen organiseren in mei. De opbrengst daarvan hebben we kunnen investeren in de aankoop van een bestelwagen voor de Heistse Sociale Kruidenier”, zegt Gert Vercammen van de organisatie.

“We weten nog niet wat de komende zomer zal brengen en wat er mogelijk zal zijn, maar hoe dan ook blijven we niet stilzitten en organiseren we op 1 mei een wandel- en looptocht naar Scherpenheuvel”, klinkt het.

Station als vertrekpunt

Het vertrekpunt zal het station van Heist-op-den-Berg zijn. Afhankelijk van de gekozen formule is een ticket voor het openbaar vervoer al dan niet inbegrepen. Deelnemen als wandelaar of jogger kan over drie afstanden. Vanuit het station van Testelt is de afstand 5 kilometer, vanuit Aarschot 15 kilometer en vanuit Heist-op-den-Berg 30 kilometer. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Het doel: Scherpenheuvel.

Het doel: Scherpenheuvel. © Nattida-Jayne Kalychalao

De opbrengst zal gaan naar twee goede doelen, namelijk de bouw van een nachtverblijf voor Nethedal voor mensen met een beperking en het project schoolondersteuning Heist.

Uitgebreide informatie over de inschrijving en de verschillende formules staat op de website van de organisatie. Inschrijven kan online tot en met woensdag 28 april.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio