Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie pakt ‘shoulder surfers’ op: vrouwen stalen meer dan 2.000 euro van oudere dame

In Antwerpen zijn maandag twee zogenaamde ‘shoulder surfers’ opgepakt. Het gaat om vrouwen die hadden meegekeken over de schouder van een oudere dame om de code van haar bankkaart te achterhalen en vervolgens haar kaart stalen. Ze deden er voor meer dan 2.000 euro aankopen mee.

dvd

De feiten dateren van eind februari. Een dame van bijna tachtig was toen in een winkel in de Nationalestraat aangesproken door twee vrouwen die haar leken te helpen met haar boodschappen.

“Aan de kassa keken de vrouwen echter over de schouder mee terwijl de dame de pincode van haar kredietkaart invoerde”, zegt de politie. “Het duo volgde de dame tot aan haar woning, drongen zich op en konden haar bankkaart stelen. Kort na de feiten werden voor meer dan 2.300 euro aan betalingen uitgevoerd met de kaart.”

Hotel

Het team gauwdiefstallen van de lokale recherche startte een onderzoek en kon de verblijfsplaats van de twee dames achterhalen. “Ze bleken hun criminele activiteiten vanuit een hotel te organiseren. Tijdens een toezicht in de omgeving werden de dames maandag onderschept”, aldus de politie.

De twee waren in het bezit van 1.000 euro cash geld en bleken recent een reeks dure aankopen te hebben uitgevoerd.

“In de hotelkamer werden nog bezwarende elementen aangetroffen, waaronder nog eens 1.300 euro cash. De dames werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt de politie.

De lokale recherche zet het onderzoek ondertussen verder onder leiding van de onderzoeksrechter.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio