©  GEERT TRESIGNIE

Lotte Kopecky snelt naar winst in GP Le Samyn

Lotte Kopecky (Liv Racing) is in vorm en dat heeft ze bekroond met een klassieke zege. De Belgische kampioene was na een langgerekte sprint de snelste in de GP Samyn.

Vincent Van Genechten

KOPMAN. De Grote Stap Voorwaarts voor Lotte Kopecky

Het was een spannende editie van de Waalse openingskoers. In de finale trok een grote groep erop uit. Onder anderen Jolien D’Hoore en Amy Pieters waren mee, maar op 20 kilometer van de finish was het einde verhaal voor hen. Daarna regende het aanvallen, maar niemand raakte echt weg.

Kopecky trok vervolgens stevig door op de kasseien en pakte een relatief grote voorsprong samen met Christine Majerus en Jelena Eric. Maar de samenwerking stokte al snel en dus kwam het peloton weer aansluiten. Er zou gesprint werden om de zege.

De Deense kampioene Emma Norsgaard ging van ver aan, maar werd geremonteerd door de beresterke Kopecky. De derde podiumplek was voor Chloe Hosking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Parijs - Roubaix

Kopecky en haar ploeg probeerden te wedstrijd hard te maken. “Ik heb een paar keer aangezet op de kasseistroken, maar er was geen samenwerking. Dus zette ik alles op de sprint. Op de kasseien ging het goed. Dit is Parijs-Roubaix niet, maar dat ging zeer vlot. Ik hou ervan, ik kijk nu al uit naar Parijs-Roubaix. Maar eerst zaterdag de Strade. Daar maak ik mijn debuut en ik heb heel weinig parcourskennis. Ik hoop dat ik nog een deel van het parcours met de fiets kan doen en zeker helemaal met de auto. Zodat ik weet wat op mij afkomt. Ik zat normaal niet in de selectie maar na afgelopen weekend hebben ze er mij toch ingezet. Ik wil ook gerust werken voor iemand, of desnoods mikken op een vroege ontsnapping. Het is een zware koers, ik weet niet hoe goed ik daar kan presteren. Ik heb nu wel wat veldritervaring, maar het gaat toch serieus bergop (lacht). Het zal vanaf het begin belangrijk zijn om vooraan te zitten.”

Auto als prijs

Als winnares kreeg Kopecky een elektrische Volkswagen, ter waarde van 14.000 euro cadeau. “Voor de wedstrijd hadden ze dat gezegd, maar ik was het vergeten. Tja, leuk dat we zo’n prijs krijgen. Of ik hem ga verkopen of houden? Tja, ik moet dit delen met de ploegmaats hé. Ik ga dat nog eens moeten bekijken.”

Nieuwe auto of niet! Kopecky besloot na afloop nog wat bij te trainen achter de auto van vriend Kieran De Fauw. Tot thuis in Assenede? Dat is 150 km. “Ik doe nog een deel op de fiets. Ik zie wel tot waar.”

Meer sportnieuws