Gronden verkopen als de herinrichting al klaar is, het gebeurt blijkbaar meer.

Gronden verkopen als de herinrichting al klaar is, het gebeurt blijkbaar meer. ©  Dirk Vertommen

Mechelen verkoopt pas nu gronden voor nieuwe kruispunten die al klaar zijn

Mechelen

De herinrichting van de zwarte kruispunten op R6 in Mechelen is al sinds de zomer van 2020 klaar. Toch kan de stad pas nu drie gronden verkopen aan het Vlaams Gewest die nodig waren om de projecten te realiseren. Een eigenaardige situatie die blijkbaar meer voorkomt.

Gemeenteraadslid Stefaan Deleus (CD&V) verbaasde zich over die gang van zaken. “In principe zou je het omgekeerde verwachten: dat eerst de grond wordt verkocht en dat dan de kruispunten worden heraangelegd”, zegt hij. “Ik heb me dezelfde vraag gesteld. Ik vond het ook heel bizar, het is een situatie die in België blijkbaar meer voorkomt”, reageert Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

De Vlaamse regering keurde de aankoop al goed in maart 2016, maar pas in januari 2021 kreeg de stad alle gegevens door om de verkoop af te ronden. Voor de gronden aan de kruispunten van de R6 met de Antwerpse- en de Liersesteenweg krijgt de stad een vergoeding van 80.726 euro.

N-VA-raadslid Marc Hendrickx stelde zich dan weer vragen bij een overeenkomst met bpost om een gebouw van de stad te gebruiken. Die ging twee weken geleden al in, terwijl de gemeenteraad er zich pas maandagavond over uitsprak. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio