©  BELGA

Regeling om abonnees te vergoeden: nog geen beslissing bij Antwerpse clubs

Niet elke club heeft zijn strategie voor het vergoeden van de abonnees - die dit jaar maximaal twee wedstrijden zagen - al bepaald. Van de clubs die dat wel deden, is Genk het meest genereus, maar ook andere clubs komen tegemoet aan hun fans. Zij het niet allemaal even genereus. Elf clubs, waaronder Antwerp, Beerschot, KV Mechelen en Waasland-Beveren, namen nog geen beslissing of zij deze nog aan het bestuderen.

Genk

De abonnees hebben sowieso nog zes wedstrijden te goed van vorig seizoen. Die mogen dus ook volgend seizoen nog opgenomen worden. Dit lopende seizoen werden er geen abonnementen verkocht.

Anderlecht

Bij Anderlecht kan het abonnement gratis verlengd worden voor de 17 wedstrijden uit de reguliere competitie van volgend seizoen.

Cercle Brugge

Bij Cercle Brugge wordt het abonnement gratis voor 15 wedstrijden verlengd want Cercle liet dit seizoen al voor twee thuismatchen abonnees binnen.

OHL

voor elke match achter gesloten deuren krijgt de abonnee 5 procent van zijn geld terug. Dat wordt tussen 75 en 80 procent terugbetalen want sommige abonnees zagen wel één thuiswedstrijd

Club Brugge

Club gaf elke abonnee een gratis Eleven abonnement. De abonnee kan nu na iedere wedstrijd net als bij OHL 5 procent per match van de abonnementsprijs terugvragen. Op het einde van de reguliere competitie kan zodoende tussen 75 en 85 procent worden teruggevraagd. In het begin van het seizoen konden de abonnees er ook voor kiezen om het geld bij de Club foundation en de vrouwenploeg te laten. 6.000 van de 24.000 abonnees kozen daarvoor.

Oostende

Elke abonnee die zijn of haar abonnement zal verlengen krijgt er één extra ticket per gemiste wedstrijd bij. Daarnaast zullen nog enkele compensaties volgen, onder meer gratis credits op de consumptiekaart voor het stadion.

AA Gent

De Buffalo’s werkten volgende regeling uit: 30 procent van de compensatie wordt “geparkeerd” en overgedragen naar bijvoorbeeld een play-off­abonnement of een seizoen­sabonnement 2021-2022, 25 procent wordt terugbetaald, 20 procent wordt omgezet in een horeca tegoed, 15 procent wordt omgezet in een fanshoptegoed en 10 procent wordt ­geschonken aan en gelijkmatig verdeeld onder de jeugd­werking, de vrouwenploeg, ­erkende sfeergroepen... (red)

Meer voetbalnieuws