© BFM

Politie ontdekt cannabisplantage in rijwoning in Boom

In een woning in de Kapelstraat in Boom is maandag in de late namiddag een cannabisplantage ontdekt. Er zou sprake zijn van een vrij grote plantage met honderden planten. De politie wil voorlopig geen details kwijt over de ontdekking.

De cannabisplantage was opgetrokken in een rijwoning in de Kapelstraat, tussen de Tuyaertsstraat en de rotonde, vlak bij domein De Schorre. Om hoeveel planten het precies gaat, was maandagavond nog niet duidelijk. Er is alleszins sprake van verscheidene honderden planten, mogelijk zelfs rond de duizend.

Na de vaststellingen door de politie en het gerechtelijk labo, kwam de civiele bescherming ter plaatse om de planten te vernietigen met een hakselaar.

 

 ©  BFM

De lokale politiezone Rupel bevestigt het nieuws van de inval en ontdekking. “Maar omdat het onderzoek nog maar net is opgestart kan ik geen verdere details geven”, reageert Joris Van Camp van de politiezone.

Mogelijk zijn er één of twee personen opgepakt, maar ook dat nieuws kon nog niet worden bevestigd. De speurders proberen nu uit te zoeken hoe lang de cannabisplantage al in de woning aanwezig was en hoeveel keer er al werd geoogst. Er is sprake van een professionele cannabisplantage.

Tijdens de ontmanteling van de plantage werd de straat afgesloten omdat de wagens van de civiele bescherming de straat versperden. In de buurt was maandagavond een duidelijke cannabisgeur waarneembaar.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 TDK

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio