©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Late 2-2 in Beerschot-Moeskroen krijgt staartje: “Waarom kwam VAR niet tussen?”

Moeskroen is niet opgezet met hoe het afgelopen weekend behandeld is door de arbitrage in de partij tegen Beerschot. In de slotfase kwam de 2-2 tot stand dankzij een vermeende duwfout van Beerschot-doelman Vanhamel, maar de VAR kwam niet tussen. Voor de Henegouwers is de maat vol: “We zullen de nodige stappen ondernemen.”

Thomas Franken

LEES OOK: Beerschot sleept punt uit de brand tegen laagvlieger Moeskroen

In minuut 86 van de wedstrijd tussen Beerschot en Moeskroen op zondag komt doelman Mike Vanhamel mee op een hoekschop. Het staat 1-2 en Beerschot wil het momentum pakken in een slotoffensief. Na wat geduw en getrek van onder andere Vanhamel, scoort Radic de gelijkmaker. Euforie bij Beerschot, woede bij Moeskroen. De Henegouwers, voorlaatste in de stand, hopen op een tussenkomst van de VAR op een vermeende duwfout van Vanhamel, maar die VAR-interventie komt er niet. De wedstrijd eindigt op een wrange puntendeling voor Les Hurlus.

De dag nadien komt Moeskroen met een opvallende mededeling via de sociale media. “Het bestuur van Moeskroen zich het volgende af: hoe legt de VAR uit waarom die niet tussen kwam bij de duidelijke duw van doelman Vanhamel op Hocko en Bakic?” begint het betoog.

“We kunnen nog begrijpen dat die duwfout de ogen van de scheidsrechter zijn ontgaan”, gaat de mededeling verder. “Maar dat de VAR geen verantwoordelijkheid neemt en de fout laat begaan, kunnen wij niet vatten. De VAR moet immers dergelijke fouten vermijden in het moderne voetbal.”

“Stappen ondernemen”

Moeskroen uit niet alleen de onvrede over de bewuste gelijkmaker, maar trekt de situatie ook open naar andere momenten dat het ook benadeeld zou zijn door de arbitrage. “De gevolgen zijn ernstig voor de toekomst van de club in die zin dat het niet de eerste keer is dat Moeskroen de dupe is van dit soort (gebrek aan) beslissingen van de VAR.” Op Twitter deelde de club een compilatie (zie onderaan dit artikel) van volgens hen twijfelachtige fases in het verleden.

Ten slotte deelt de club mee dat het het niet hierbij laat. “In het kader van de strijd om het behoud in 1A kan elk puntenverlies degradatie betekenen en dus de kansen op overleven van deze club hypothekeren. Wij zullen dus de nodige stappen ondernemen opdat Moeskroen haar sportieve kansen in de beste omstandigheden kan verdedigen.” Moeskroen staat met 27 punten op de voorlaatste plek in het klassement, die mogelijk de degradatie naar 1B betekent. Het ziet ernaar uit dat de club er alles aan zal doen om degradatie af te wenden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws