©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

OHL nekt zwak Antwerp met twee parels: concurrentie nadert

Antwerp heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om Play-off 1. Terwijl de vier eerste achtervolgers – Genk, Oostende, Anderlecht en Zulte Waregem – afgelopen weekend wonnen, beten de manschappen van Vercauteren in het zand bij OH Leuven. RAFC kwam twee fraaie treffers in het eerste halfuur nooit te boven en moet met een slinkende voorsprong van drie punten op de vijfde in de stand steeds meer achterom kijken.

Diederik Geypen

LEES OOK: ONS OORDEEL. Vier buizen bij onmondig Antwerp

Nog eens op maandag aan de bak. Dat was al geleden van eind november. Ook toen stond de Great Old na een Europese afspraak op de eerste dag van de week tegenover OHL. Na een knotsgek begin met vier goals in een dik kwartier werd het uiteindelijk 3-2 op de Bosuil. Een vliegende start die zich jammer genoeg niet herhaalde aan Den Dreef. De kopbal van Boya op een voorzet van Seck was het enige wapenfeit in de eerste vijftien minuten.

Twee Leuvense pareltjes

De thuisploeg pakte uit met enkele handbalcombinaties rond de vijandelijke zestien, maar teerde toch vooral op de omschakeling. Zo kreeg Tamari een vrijgeleide richting doel. Boya vergat de Jordaniër een halt toe te roepen. Uiteindelijk haalde Le Marchand dan maar de kastanjes uit het vuur. De Fransman gaf een vrijschop weg in het halve maantje. Met Mercier achter de bal weet je dat dan het alarm afgaat. De assistkoning uit de Jupiler Pro League poeierde zijn achtste competitiegoal tegen de touwen. De Wolf geklopt in zijn korte hoek, al viel tegen zoveel klasse niets te beginnen.

Tamari wilde niet onderdoen voor Mercier en knalde nauwelijks vier minuten later al de 0-2 tegen de touwen. De rechtsbuiten draaide weg uit de rug van Verstraete, Boya stond erbij en keek er opnieuw naar zonder in te grijpen, en zag hoe het leer met evenveel precisie in dezelfde bovenhoek verdween. Net als vorige donderdag in Glasgow moest Antwerp plots vol in het offensief om nog wat mee te nemen uit de bierstad. Romo stopte schoten van Refaelov en vervolgens Gerkens, maar de beste mogelijkheid op de aansluitingstreffer was voor De Pauw. Op voorzet van Lamkel Zé kopte de rechtsachter langs de verkeerde kant van de paal.

Geen beterschap na rust

Vercauteren kwam met dezelfde elf basispionnen na rust naar buiten, en stuurde Avenatti en Mbokani naar de opwarming. Een frisse wind in de ploeg bleek welgekomen, want verder dan wat steriele druk ontwikkelen kwamen de bezoekers niet. Pas een kwartier voor tijd moest Romo zich eens onderscheiden. Lukaku en Refaelov wilden graag hun kunstje van vorige donderdag nog eens overdoen. De linksachter bereikte de Gouden Schoen, maar de Leuvense goalie had de Europa League-partij duidelijk goed bekeken.

Vercauteren gooide met Buta, Ampomah en Mbokani enkele aanvallend ingestelde krachten in om alsnog wat aan dit penibele scenario te veranderen. Mbokani toonde ook meteen zijn waarde. Met een pienter doorsteekballetje zette de Congolees Lamkel Zé alleen voor doel. Opnieuw stond Romo pal. De Venezolaan bleek niet te kloppen. Antwerp kon zo voor de derde competitiewedstrijd op rij niet winnen en blijft achter met 2 op 9. De voorsprong op de vijfde in de stand Anderlecht bedraagt nu slechts drie punten meer. Aanstaande zaterdag tegen KV Kortrijk moet er gewonnen worden om deelname aan Play-off 1 niet in gevaar te brengen.

    MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

    Meer voetbalnieuws