© Kaat Brackeniers

Kaddish en Chiro Terdonck spuiten eenhoorns met paars sjaaltje voor overleden Loes (7)

De twee eenhoorns die Jakke Theyssens van jeugdhuis Kaddish en Jochem van Ballaert van Chiro Terdonck samen creëerden als eerbetoon aan Loes, dragen niet toevallig een purperen sjaaltje. “Zo’n sjaaltje droeg Loes iedere week toen ze als ‘pinkeltje’ naar Chiro Terdonck ging”, legt Daan Hoeck, projectmedewerker artistieke impressie bij het Schotens jeugdhuis, uit.

“Het ongeval met Loes gebeurde in het verlengde van de straat waarin ons jeugdhuis al zo lang gevestigd is. We moesten gewoon iets doen”, verklaart Daan. “Ik kreeg het idee voor een graffiti kunstwerk aangereikt door een van onze allercreatiefste medewerkers Jorn Verachtert. Na een oproep op sociale media kregen we heel wat respons. Vervolgens hebben Kaddish en Chiro Terdonck de krachten gebundeld. De gemeentelijke jeugddienst leverde de stevige borden en vervolgens hebben ons bestuurslid Jakke en Chiroleider Jochem hun twee persoonlijke eenhoorns gespoten. Ze zijn er zelf wel trots op, terecht.”

Het is voorlopig nog niet helemaal duidelijk wat de definitieve bestemming wordt van de grote eenhoorns van Jeugdhuis Kaddish en Chiro Terdonck. Ze werden door de papa van het meisje al wel heel mooi bevonden. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) zegt dat in overleg met de ouders naar een geschikte symbolische plek gezocht wordt. Mogelijk worden de kunstwerken alvast tijdelijk opgesteld op het kerkplein tegen de dag van de uitvaartplechtigheid van Loes, komende donderdag.

LEES OOK: Herdenkingsplek voor verongelukte Loes (7) beveiligd, ouders willen gedenkteken

Jakke Theyssens van jeugdhuis Kaddish legt al zijn gevoel in de creatie van de eenhoorns.  

Jakke Theyssens van jeugdhuis Kaddish legt al zijn gevoel in de creatie van de eenhoorns.  ©  jan auman

Jochem Van Ballaert aan het werk met de spuitbus voor ‘zijn’ pinkeltje Loes.  

Jochem Van Ballaert aan het werk met de spuitbus voor ‘zijn’ pinkeltje Loes.  ©  jan auman

De eenhoorn draagt niet toevallig ene purperen Chiro-sjaaltje.  

De eenhoorn draagt niet toevallig ene purperen Chiro-sjaaltje.  ©   jan auman

jaaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio