De goot in het midden van de Korte Bruul gaat te snel stuk. 

De goot in het midden van de Korte Bruul gaat te snel stuk. ©  Dirk Vertommen

Goot in Bruul gaat te snel stuk: stad past ze aan

Mechelen -

Zes jaar na de vernieuwing van de Bruul in Mechelen laat de stad een gedeelte van de goot op een andere manier aanleggen. Zoals ze in 2015 werd aangelegd, gaat ze te snel stuk.

Het gedeelte van de Bruul tussen de Grote Markt en de Botermarkt, bij veel Mechelaars beter bekend als de korte Bruul, werd in het najaar van 2014 als eerste vernieuwd. De kasseien werden toen vervangen door een vlotter begaanbare tegel. Maar de goot in het midden van de straat is een zorgenkind. Ze gaat te snel stuk en de voegen komen los.

Daarom komt er nu een test om de goot op een andere manier aan te leggen. Daarbij wordt de bestaande vervangen door een klassieke goot van drie stenen breed en met gewone straatkolken. “Op termijn is het de bedoeling om de ook de rest van de goot in de Bruul op deze manier te vervangen”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

De werkzaamheden in de Korte Bruul worden nog dit voorjaar uitgevoerd. De stad heeft ze voor 28.629 euro gegund aan aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver. Dat is een andere aannemer dan degene die de Bruul destijds vernieuwde.(svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio