©  Thijs Pattyn

Korte piek voorbij, maar corona gaat ook in de Kempen niet weg

Kempen -

Het aantal besmettingen in de Kempen is na de opstoot van vorige week weer naar iets lager niveau gezakt, maar de verspreiding van het virus blijft rond hetzelfde niveau trappelen. Het is alleszins nog niet van plan om te verdwijnen.

Waar de dagelijkse toename op weekbasis vorige week nog rond 74 besmettingen per dag schommelde, is dat aantal sinds het weekend naar 64 per dag gezakt. Rond dat getal schommelt de aangroei nu al drie dagen op rij. Dat is duidelijk lager dan vorige week, maar wel hoger dan de 53 besmettingen per dag van twee weken geleden.

Turnhout liet de voorbije zeven dagen met 88 besmettingen het hoogste aantal optekenen, gevolgd door Geel (+49), Balen (+26), Arendonk (+25), Beerse en Ravels (elk +20). Vooral in Balen is dat een opvallende stijging in vergelijking met de situatie in de week voordien. In slechts tien gemeentes lag het nieuwe aantal besmettingen de voorbije week hoger dan in de week voordien. Vooral in Herenthout, Hoogstraten en Mol lijkt de toename stilgevallen te zijn.  (ho)

MEER OVER Coronavirus