De afbraak van een voormalig café in de Schransdriesstraat in Beerse is volop aan de gang. 

De afbraak van een voormalig café in de Schransdriesstraat in Beerse is volop aan de gang. © Bart Van den Langenbergh

Voormalig café moet wijken voor meer open ruimte

Beerse -

Een aannemer heeft het voormalige café op de hoek van de Schransdriesstraat en Vaartstraat in Beerse afgebroken. Het lokaal bestuur van Beerse kocht het pand vorig jaar aan om in de omgeving meer ruimte te creëren.

Arbeiders van Adams Aannemingen waren maandag aan de slag om de laatste muren van het leegstaand gebouw in de Schransdriesstraat, vlak bij brug 6 over het kanaal, in Beerse neer te halen. Het voormalig sportcafé Den Toerist, later Het Leste Niews, is daarmee uit het straatbeeld verdwenen. Het lokaal bestuur van Beerse kocht in mei 2020 het gebouw aan voor de prijs van 225.000 euro.

“Het is de bedoeling is om een groen stuk openbaar domein te realiseren langs het kanaal”, schetst Hans Woestenborghs (Beerseplus), schepen van Communicatie in Beerse. “De aankoop en afbraak van het gebouw is de eerste fase. Daarnaast is het ook een opportuniteit om de bocht naar de Vaartstraat wat veiliger te maken.”

Het lokaal bestuur van Beerse kocht vorig jaar het pand aan. 

Het lokaal bestuur van Beerse kocht vorig jaar het pand aan. ©  Bart Van den Langenbergh

De aankoop van het pand gebeurde niet zonder slag of stoot. De meerderheidspartijen CDE-Vlim.be en Beerseplus wilden in januari 2020 de aankoop bij hoogdringendheid laten goedkeuren, maar daar stak de oppositie een stokje voor. N-VA verweet de meerderheid vooral een gebrek aan concreet plan voor het perceel. Het duurde uiteindelijk nog enkele maanden vooraleer de aankoop dan toch werd afgerond. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio