©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Ayub Masika (ex-Lierse) wordt ploegmaat van Vermaelen en Iniesta

Ayub Masika (28, ex-speler van Lierse en KRC Genk) zette zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Japanse eersteklasser Vissel Kobe.

De snelle Keniaan komt er schoon volk tegen in de kleedkamer. Hij wordt immers ploegmaat van Andrès Iniesta (36) en Thomas Vermaelen (35). De Spaanse wereldkampioen en de Rode Duivel ruilden respectievelijk in 2018 en 2019 Barcelona voor Japan. Afgelopen weekend opende Vissel Kobe de competitie met een 1-0-overwinning tegen Gamba Osaka. Vermaelen stond 90 minuten tussen de lijnen, Iniesta is out met een dijbeenblessure.

Masika wacht nu nog op een visum, alvorens hij afreist naar zijn nieuwe club. Het voorbije half jaar zat de flankaanvaller zonder ploeg. Hij speelde enkele seizoenen in China en was in het voorjaar van 2020 aan de slag bij het Engelse Reading.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Masika speelde tussen 2014 en 2017 drie seizoenen op het Lisp. De eerste twee seizoenen als huurling van Genk en in 2016 werd hij gekocht door de Pallieters.

 

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

 

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

 

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

 mg, dobr, havg

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws