In Muizen klagen bewoners over een onaangename geur van hun leidingwater. 

In Muizen klagen bewoners over een onaangename geur van hun leidingwater. ©  Sven Van Haezendonck

Pidpa spoelt leidingen na klachten over muf ruikend water

Muizen, Mechelen -

Waterbedrijf Pidpa spoelt vandaag in verschillende straten in Muizen (Mechelen) de leidingen. De interventie komt er na klachten over muf ruikend kraantjeswater.

Bewoners van de Jan Van Musenelaan en de Muizenhoekstraat klaagden bij Pidpa over een onaangename geur van hun leidingwater. “Het water ruikt muf, zoals het putteke”, klinkt het. Op sociale media maken ook bewoners van onder andere de Laurierlaan, Neerstraat en de Sint-Lambertuslaan gewag van problemen.

“Als mensen een andere smaak of geur ervaren, vragen we hen om ons gratis nummer te bellen”, zegt Alain T’Syen, woordvoerder van Pidpa. Het waterbedrijf heeft mensen op pad gestuurd om de leidingen te spoelen. “We laten het water eens goed doorlopen. Als er nadien nog problemen zijn, nemen we stalen”, vertelt hij.

Een mogelijke verklaring voor het probleem is de speciale situatie in Muizen. “We hebben er een mix van verschillende waters. We mengen er water van Pidpa met dat van Waterlink, de vroegere Antwerpse Waterwerken. Bij dat mixen kan het ene water het andere een beetje overheersen en dat kan voor een andere geur of smaak zorgen. Dat betekent niet dat het gevaarlijk is”, legt T’Syen uit.

Pidpa is bij problemen te bereiken op het gratis nummer 0800-90 300. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio