Bestuurder Ruben Devrieze van AsterX Dranken.  

Bestuurder Ruben Devrieze van AsterX Dranken.  © RR

Drankenhandel AsterX neemt De Kievit over

Heist-op-den-berg -

Drankenhandelaar AsterX Dranken neemt in Heist-op-den-Berg de bekende branchegenoot De Kievit over. Het wordt zo de vierde zaak van AsterX Dranken in de provincie.

Bert Provoost

Met de overname, die op 1 maart officieel wordt doorgevoerd, versterkt de familiale drankenhandel haar groeiverhaal. De zaak ligt aan de Liersesteenweg tussen Lier en Aarschot. “Dat was voor ons een gedroomde locatie die geografisch goed aansluit bij onze andere winkels”, zegt Ruben Devrieze, bestuurder van AsterX Dranken.

AsterX Dranken behoort tot de groep Devrieze-AsterX, bekend van de voormalige doe-het-zelfzaak. Deze groep ontstond in 1959. “We gaan nu de winkel en alle medewerkers integreren in ons concept. Iedereen blijft aan boord. Zo leren we het meeste uit de overname. We willen een plek zijn waar horeca, bedrijven en particulieren terechtkunnen voor geschenken, drank en feestmateriaal”, zegt de bestuurder.

Moeilijke tijd

AsterX Dranken neemt ook de leveringen aan horeca en evenementen over. Dat deel van de verkoop kreeg het laatste jaar rake klappen. “Het klopt dat die activiteiten niet veel voorstellen tijdens de coronacrisis, maar we hebben het voorbije jaar veel tijd genomen om onze organisatie te optimaliseren. Het moet ooit weer beter gaan. We staan helemaal klaar wanneer de roaring twenties aanbreken”, verwijst Devrieze naar het dolle decennium uit de vorige eeuw na de Eerste Wereldoorlog.

De familiale drankenhandel heeft ook winkels in Boom, Bornem en Waarloos (Kontich). De zaak in Heist-op-den-Berg is open tussen 9 en 18u. Op maandag, zondag en feestdagen is de winkel gesloten.

De winkel aan de Liersesteenweg.

De winkel aan de Liersesteenweg. © RRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio