©  BELGA

Westerlo neemt vlot de maat van Deinze

Westerlo is uitstekend begonnen aan de Engelse week. In het Kuipje scoorde het twee keer in elke helft. Het duo Vetokele en Ciçek heeft de smaak te pakken en zit ondertussen aan negen goals. Woensdag wacht de inhaalwedstrijd tegen Club NXT en zondag de topper in Seraing.

belga

Dat de nederlaag tegen RWDM niet zonder gevolgen zou blijven, stond in de sterren geschreven. Bob Peeters wilde zijn spelersgroep prikkelen en zette het trio Dierckx, Mabea en Remmer op de bank. In hun plaats kwamen Baris Alici, Christophe Janssens en Léo Seydoux (terug uit schorsing). Janssens stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap in een competitieduel en voor Alici was het geleden van eind augustus. De Ivoriaanse nieuwkomer Guu Serge Yameogo zat voor het eerst in de wedstrijdkern.

Westerlo nam de wedstrijd direct in de handen. Een eerste schot van Igor Vetokele belandde recht in de handen van doelman Tom Vandenberghe. Aan de overkant ging een poging van Alessio Staelens ver naast. Op het openingskwartier was het wel raak voor de thuisploeg. Lukas Van Eenoo trapte een strakke voorzet die door Vetokele subtiel in doel werd gedevieerd. Zijn negende doelpunt van het seizoen en al zijn vierde na de winterstop. Vorige week op het veld van RWDM scoorde hij na veertien minuten. Nu één minuut later. Deinze ontsnapte in de zestiende minuut aan de 2-0. Atabey Ciçek zag zijn poging op de lat stranden. In de rebound werd Vetokele afgeblokt. Een gevaarlijke voorzet van Seydoux werd van de lijn gekeerd.

 

 ©  BELGA

Deinze kwam weinig in het stuk voor. Een volley van Staelens ging twee meter over het doel van Berke Özer. Ciçek stuitte, na een snelle counter op gang gebracht door Kader Keita, op Vandenberghe en in de rebound knalde Keita van net buiten het strafschopgebied de bal mooi in de rechterhoek. Zijn eerste goal voor Westerlo. Ciçek had minder geluk. Op slag van rust verhinderde alweer de lat een doelpunt voor de Turkse spits.

Vroeg in de tweede helft ging Ange-Freddy Plumain iets te opzichtig neer in de zone van de waarheid. Scheidsrechter Arthur Denil trok prompt een gele kaart voor een schwalbe. Het was lang niet het avondje van Ciçek. In de 53ste minuut legde Seydoux prima af en Ciçek raakte de bal verkeerd waardoor een doelrijpe kans de nek werd omgewrongen. In minuut 68 ontsnapte Westerlo aan de aansluitingstreffer van de bezoekers. Lennart Mertens kopte een voorzet pardoes op de lat. Het was even schrikken voor de Kemphanen. Maar uitgerekend Ciçek nam alle twijfels weg. Vetokele kopte een voorzet van Alici op Vandenberghe en in de rebound liet Ciçek dit keer zijn achtste doelpunt van het seizoen niet liggen en in de voorlaatste minuut van de reglementaire tijd krulde Ciçek de bal mooi in de rechterhoek: 4-0. Voor doelman Özer de achtste clean sheet in de huidige campagne.

Bart D’haene

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KVC Westerlo