Antwerpse politie moet ingrijpen tegen drukte en feestjes

Tijdens eens grote controleactie in de Antwerpse binnenstad is de politie zaterdagavond op meerdere plaatsen moeten tussenkomen vanwege de drukte. In een aantal woningen werden feestjes stilgelegd.

Belga

De wijkwerking van de regio West - Antwerpen binnen de Leien, Eilandje en Linkeroever - hield zaterdagavond een grote controleactie gericht tegen alle vormen van overlast. Daarbij was ook veel aandacht voor de geldende maatregelen rond COVID-19.

“Hoewel het overgrote deel van de mensen zich goed aan de maatregelen hield, moest de politie op verschillende plaatsen tussenkomen vanwege de drukte”, meldt de politie zondag. “Ook de andere teams van de politie, waaronder de mobiele eenheid en de interventiepatrouilles moesten op verschillende plaatsen tussenbeide komen.”

Steenplein ontruimd

Op drie openbare plaatsen moest de politie ingrijpen vanwege de drukte. Zo werd het Steenplein op een bepaald moment ontruimd aangezien de drukte te groot werd. Op het Theaterplein werden twee muziekboxen in beslag genomen die een aanzuigeffect creëerden op omstaanders. Op de Hanzestedeplaats kreeg een groep jongeren die zich niet aan de maatregelen hielden, een boete.

Verstopt op dak

Doorheen de stad betrapte de politie op meerdere plaatsen mensen die samen waren gekomen voor feestjes. Op de Waalsekaai werd een feestje met 15 aanwezigen stilgelegd in een appartement. Velen onder hen hadden zich bij aankomst van de politie verstopt op het plat dak, maar werden toch betrapt.

Hond op politie afsturen

In de Van Heybeeckstraat waren 8 mensen bijeengekomen voor een verjaardagsfeest. Eén van de aanwezigen dreigde ermee een hond op de politie af te sturen, maar uiteindelijk bleef alles rustig.

Verder werden nog bijeenkomsten met tussen de acht en twaalf personen stilgelegd in woningen in de Lange Lozanastraat, de Van Stralenstraat, de Turnersstraat en op de Brouwersvliet. Op de Herentalsebaan werden dertien personen geverbaliseerd na een oproep wegens geluidsoverlast.

MEER OVER Coronavirus