©  BELGA

Ballerini: “Alaphilippe zei me dat het mijn dag zou worden”

De Omloop Het Nieuwsblad kreeg een atypisch slotakkoord: een massasprint in de straten van Gent. Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step) sprintte dolgelukkig naar zijn derde overwinning van het seizoen.

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK: Ballerini van Deceuninck - Quick-Step wint atypische Omloop

Het nieuwe goudhaantje in de ploeg van Patrick Lefevre kon profiteren van het feit dat zijn eigenste kopman zijn vroege solo moest afbreken en de andere favorieten niet konden doorzetten.“Dit is een droom die uitkomt. Ik hou echt van dit team, ik voel me hier goed. Ze geloven in mij. Alaphilippe kwam me zeggen dat het vandaag mijn dag was. Als de wereldkampioen dat tegen je zegt, geeft dat een pak vertrouwen. Ik ben heel blij hiermee, ik heb er niet echt woorden voor.”

“Of mijn volgende sprint in Gent-Wevelgem komt? Ik bekijk het dag per dag. Het is niet makkelijk voor iedereen, zeker nu met de Covid-situatie. Ik wil de organisatie feliciteren voor deze mooie race, doe zo verder.”

Lampaert: “Ballerini is ‘katterap’”

“Het was een moeilijke koers, koerstactisch gezien”, stelde Yves Lampaert achteraf. “De Molenberg was een belangrijk punt, maar ik viel net voordien. Ik miste de schifting die daar gebeurde en moest in de grote groep daarna de kat uit de boom kijken. Wat er gebeurde bij die valpartij? Geen idee, er lag wat zand of stof vermoed ik. Gelukkig kreeg in de achtervolging nog steun van Tim Declercq.”

Zijn kopman Alaphilippe zette, weliswaar onbewust, Ballerini uit de wind met zijn aanval. “We zijn goed weggekomen op die manier, want het was niet ideaal dat Julian solo ging. Hij rekende bij de sprong in de Berendries, een beklimming die hem uitstekend ligt, op steun. Maar niemand kon volgen. Na de Bosberg kozen we voluit voor Ballerini.” ‘Katterap’, noemt Lampaert de nieuwe golden boy van The Wolfpack. “Ik had al op stage gezien hoe snel en sterk die kerel is. Herinner je het EK vorig jaar? Hij kon als enige mee met een snedige versnelling van Mathieu van der Poel, hetzelfde overigens in Overijse. We hebben er absoluut een kopman bij.”

Meer sportnieuws