Taalkundige Jos Rombouts op de Ringlaan in Zandhoven, allesbehalve een ring. 

Taalkundige Jos Rombouts op de Ringlaan in Zandhoven, allesbehalve een ring. ©  kristin matthyssen

“Ring rond Malle is eigenlijk tangent”

Malle -

De gemeente Malle won taaladvies in bij het Agentschap Wegen en Verkeer aangaande het gebruik van het woord ‘ringweg’. Voortaan zal de gemeente in officiële documenten het woord ‘tangent’ gebruiken.

Taalkundige Jos Rombouts uit Zandhoven ergerde zich vorige maand aan het oneigenlijk gebruik van het woord ‘ringweg’ voor wat eigenlijk bypasses zijn zoals de toekomstige ‘ringweg’ rond Zoersel en de ‘ringweg’ rond Malle. De gemeente Malle had wel oren naar de ergernis van de Germaanse filoloog. Inderdaad, de toekomstige ringweg rond Malle is eigenlijk helemaal geen ring, maar veeleer een binnendoor-steek.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft ons nu verzekerd dat het correcte woord voor dergelijke weg om het sluipverkeer en de zware vrachtwagens uit het dorpscentrum te weren een tangent is”, zegt schepen Sanne Van Looy (N-VA). “In officiële documenten zullen wij hier voortaan gebruik van maken van het woord ‘tangent’. In de volksmond zal het wellicht de ‘ring van Malle’ blijven.”  kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio