©  BELGA

Competitiewedstrijd uitgesteld, maar zelfs bij nieuwe besmettingen moet Club Brugge in beker aantreden tegen Standard

Club Brugge vroeg en kreeg uitstel van de competitiewedstrijd tegen AA Gent (zondag), maar het bekertreffen met Standard moet sowieso gespeeld worden.

Vincent Van Genechten, Bart Lagae

Ook als er nieuwe coronabesmettingen worden vastgesteld, zal Club Brugge niet kunnen ontsnappen aan de bekermatch met de Rouches. Voor de Croky Cup kunnen wedstrijden namelijk niet worden uitgesteld, wat voor competitiewedstrijden dus wel kan.

Corona kan op korte termijn dus vervelend zijn voor de sportieve ambities en de dubbel. Normaliter zullen Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken en mogelijk ook Noa Lang na twee weken quarantaine begin volgende week negatief testen. Ook de technische staf, onder leiding van Philippe Clement, is bijna terug. Maar Club kan voor de bekermatch van donderdag dus geen uitstel vragen. Met enkele sleutelspelers die twee weken niet getraind hebben, ziet dat er niet rooskleurig uit.

En de maand maart kondigt zich sowieso al razend druk aan voor Club:

4 maart: Standard - Club Brugge (beker)

7 maart: Club Brugge - Zulte Waregem

12-14 maart: halve finales beker (indien het zich plaatst)

21 maart: Club Brugge - Antwerp

En op 24, 27 en 30 maart werken de Rode Duivels drie kwalificatieduels voor het WK 2022 af, waardoor Vanaken, Mignolet, Mechele en misschien ook De Ketelaere de hort op moeten. Tussendoor staan er, als alles ingehaald wordt in maart, nog vier competitiematchen gepland.

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws