©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Omstreden strafschop en gebrek aan efficiëntie nekken Lierse K. tegen Seraing

Geen opkikker voor Lierse K. in zijn thuismatch tegen Seraing, dat dankzij een fel omstreden strafschop de drie punten wegkaapte in Lier. De Pallieters kregen na die opdoffer nog voldoende uitzicht op een gelijkspel, maar alweer was een gebrek aan efficiëntie de grote spelbreker.

Toegegeven, Seraing had overwicht in een vooral erg slordige eerste helft. Maar bij zijn bonus halfweg stak hoofdzakelijk de hand van scheidsrechter Willems. Net over het halfuur waren we, toen Van Genechten de bal richting hoekschop gleed. In zijn actie kwam Kilota ten val. Een loepzuivere sliding leek het, waarvoor de referee niettemin gretig naar de strafschopstip wees. Alweer. Lierse mag dan al niet van kwaliteit overlopen, geholpen worden de Pallieters door het leidende trio evenmin. In al hun frustraties hapten Gillekens en Brughmans een gele kaart, alvorens Mikautadze de thuisgoalie van op elf meter op het verkeerde been zette.

Voor alle duidelijkheid: Seraing trok niet helemaal onterecht met die kleine voorsprong de rust in. Al had het ook anders kunnen lopen, wanneer vooral Placca net iets meer efficiëntie in de benen had gestoken. Vroeg in de match al mepte hij een volley tegen het licht van Dietsch, maar vooral kort na de 0-1 miste de Togolees alle precisie. Van dichtbij veegde hij een aflegger van Samyn ver en ongecontroleerd naast. En dus gingen de weinige kansjes in rook op. Ook al niet de eerste keer in deze campagne.

Na de pauze bleven doelrijpe mogelijkheden lang uit. Seraing speelde het aanvankelijk te slordig uit om een dubbele voorsprong te happen, Lierse van zijn kant bleef zonder wederwoord. Tot het dik tien minuten voor sluitingstijd plots toch nog tot twee keer toe een uitzicht op een gelijkspel op de slof kreeg. Andermaal Placca mikte eerst een voorzet van Van Genechten in volley naast, Dietsch had wat later alle moeite met een schuiver van Troonbeeckx en Aabbou mepte de rebound te slordig over. Opnieuw Troonbeeckx zag een laatste mogelijkheid voor de lijn gekeerd. Alweer te weinig efficiënt. Laat het intussen een gekend verhaal zijn daar op het Lisp.

Kurt Guldentops

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws