©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen gaat ten onder in Oostendse mist

Voor het eerst sinds 20 januari tegen Standard heeft KV Mechelen nog eens verloren. In een duel waarin het via Mrabti (2x) en Druijf drie keer het doelhout trof, kon het de strafschoptreffer van Gueye niet ongedaan maken. Capon deed finaal de boeken toe. Malinwa ziet zijn opmars zo gestuit, terwijl Oostende op koers blijft voor Play-Off 1.

LEES OOK:

In een door een laagje mist overschaduwde Diaz Arena stonden met KV Oostende (21 op 33) en KV Mechelen (26 op 33) twee ploegen in vorm tegenover elkaar. Twee teams zich die mits een goede eindspurt zelfs in Play-Off 1 kunnen nestelen. Bij Malinwa geraakte De Camargo (enkel) niet speelklaar, waardoor Druijf aan de aftrap kwam. De thuisploeg kon nog steeds niet rekenen op de aan zijn voet geblesseerde prijsschutter Sakala. Thiam kreeg de voorkeur op Kvasina in de spits. Bätzner en D’Haese namen de plaats in van Capon en Vandendriessche.

Het openingskwartier had veel weg van een studieronde. Buiten Thiam (schotje voorlangs) viel er geen doelgevaar te noteren. En wanneer er toch gevaar dreigde – D’Haese ontfutselde Walsh het leer en had heel wat ruimte – had scheidsrechter Bert Put een overtreding gezien. De Kustboys trokken het laken naar zich toe. Thiam dook de zestien in, maar Bijker kon zich nog net tussen de KVO-spits en het leer zetten. Malinwa reageerde met een voorzet van Storm, die door Druijf tot bij Mrabti gekopt werd. De Zweed kon onvoldoende bij de bal, al trof hij nog wel de kruising.

Strafschop voor Oostende

De wedstrijd kabbelde rustig voort tot Bateau de bal in de zestien met hand beroerde. Put twijfelde geen seconde en wees naar de stip. Geen Mechelse protest, het handspel van de Trinidadiaan stond buiten kijf. Vanop de stip liet Makhtar Gueye Thoelen geen schijn van kans. Een fair duel werd ondertussen overigens al wel gekruid met vier gele kaarten voor D’Arpino, Tanghe, Hairemans en Bateau.

 

 ©  BELGA

Het doelpunt leek het vuur aan de lont. KVM moest komen en na een omhaal van Peyre kreeg Mrabti de bal voor de voeten. De Zweed trof voor de tweede keer van dichtbij de paal. Toch bleef het ook achteraan oppassen voor geel-rood. Bateau bracht met een alerte tackle redding toen Gueye aan de eerste paal opdook. Enkele tellen later zweefde Thoelen een afstandsschot van Theate uit zijn kooi. Vijf minuten voor rust moest het Mechelse sluitstuk opnieuw redding brengen, dit keer op een laag schot van Hjulsager. Aan de overzijde werd een schot van de mee opgerukte Walsh nog afgeblokt. Gescoord werd er in een steeds mistiger wordende Diaz Arena voor rust echter niet meer.

Schoofs onbegrijpelijk naast

Dezelfde 22 actoren kwamen uit de kleedkamer en die zagen Schoofs de eerste grote kans van de tweede helft missen. Na een goede actie via Storm en Bijker kon de linksachter het leer tot bij Schoofs brengen, maar de Mechelse aanvoerder mikte onbegrijpelijk naast. Vrancken trok de troef Shved en haalde Storm naar de kant.

KV Mechelen kwam beter in de partij en drong het hoge blok van KVO van voor rust naar achter. Nu was het Oostende dat nog moeilijk uit de omknelling kwam. De Mechelse druk nam toe, Druijf trof de paal en in de herneming kon Tanghe Shved nog net het scoren beletten. Blessin herschikte zijn troepen en bracht Kvasina en Vandendriessche in. Mét succes, want KVO herstelde het evenwicht en kreeg met Kvasina dé kans om de match te beslissen. Thoelen onderstreepte zijn goede wedstrijd met een prima redding. Vrancken probeerde het op zijn beurt met enkele wissels. Zo verdwenen Bijker, Bateau en Hairemans naar de kant voor Kaya, Vranckx en Defour. Het schokeffect kwam er niet. Malinwa had zijn momentum gemist toen het KVO in de tang had. Na een prima counter deed de ingevallen Capon de boeken definitief toe. In de absolute slotfase liet Druijf de eerredder nog liggen. Oostende blijft zo op koers voor Play-Off 1, terwijl Malinwa zijn opmars gestuit ziet.

Yannick De Boeck

 

 ©  BELGA

  • KV Oostende opnieuw stap dichter bij Play-off 1 na 2-0 zege
  • Gueye en invaller Capon zijn de doelpuntenmakers
  • KV Mechelen kende pech in de afwerking en raakte tot 3 keer toe het doelkader
 • 16u55

  Deelt KVO een tik uit aan KVM in de strijd om PO1?

  Met nog 6 wedstrijden voor de boeg blijft het bijzonder spannend in de race om Play-off 1. KV Oostende verstevigt bij winst zijn stek in de top 4 en het zet dan rechtstreekse concurrent KV Mechelen op 6 punten. Als Malinwa wint, dan komt het op gelijke hoogte met de thuisploeg. Opvallend: in het klassement van de thuisploegen staan de kustjongens op een 2e plaats achter Club Brugge. In het klassement van de uitploegen staan de Kakkers op een 2e plaats achter Club Brugge. Welke ploeg wint de strijd der KV’s? Aftrap om 18u30.

 • 17u05

  Skulason opnieuw in de selectie, Van Damme out bij de bezoekers

  Goed nieuws voor KV Oostende: Fashion Sakala heeft de groepstraining hervat. Of hij effectief ook gaat spelen, is nog twijfelachtig. Ondertussen is Skulason na zijn coronabesmetting ook opnieuw fit. McGeehan blijft op de sukkel met zijn voet, Guri revalideert nog. Bij de bezoekers is Joachim Van Damme out, hij sukkelt al een tijdje met pubalgie. KVM kan in de Diaz Arena opnieuw op Marian Shved rekenen. De Oekraïner is verlost van zijn adductorenblessure. Issa Kabore (hamstrings) en Gustav Engvall (knie) zijn er nog niet bij.

 • Straffe statistiek: KV Mechelen won zijn laatste 6 duels op verplaatsing (5 in de competitie, 1 in de Beker). Volgt straks nummer 7 voor Vrancken en co?
 • 17u10

  Vrancken: “Een beslissende wedstrijd richting PO1”

  Wat KV Mechelen na de reguliere competitie te wachten staat, hangt in grote mate van het resultaat van zaterdagavond af. “Dit is een beslissende wedstrijd”, weet ook coach Vrancken. “Als we in Oostende winnen, doen we nog voor alles mee. In het andere geval wordt de top 4 halen een pak moeilijker.” Met KVO en KVM staan 2 voetballende ploegen tegenover elkaar. “Oostende zet heel fel in op high intensity, met agressieve pressing en veel omschakelmomenten. Dat gaat soms ten koste van mooi voetbal. Maar ik heb veel respect voor de werking van Alexander Blessin. Zijn ideeën zie je iedere wedstrijd terugkomen. Dit wordt voor ons misschien wel de moeilijkste verplaatsing van het seizoen.”

 • KV Oostende verloor voor het laatst in eigen huis op 8 november en pakte daarna 18 op 24 in de Diaz Arena. Blijft het vanavond voor de 9e opeenvolgende keer ongeslagen in de Diaz Arena?
 • 17u34

  Opstelling KV Oostende: Thiam voor het eerst in de basis

  Basis: Hubert, Theate, Hendry, Tanghe, D'Haese, Bataille, D'Arpino, Bätzner, Hjulsager, Gueye, Thiam

  Bank: Castro, Jäkel, Capon, Skulason, Vandendriessche, Marquet, Kvasina

  Voor Sakala komt deze partij toch nog te vroeg, hij zit niet in de wedstrijdselectie. Blessin voert 3 wijzigingen door na het gelijkspel in Eupen: Capon, Vandendriessche en Kvasina verhuizen naar de bank. En zo komen D'Haese, Bätzner en Thiam aan de aftrap. Voor de aanvaller is dat een primeur in de Jupiler Pro League.

 • 17u34

  Opstelling KV Mechelen: Druijf in de spits

  Basis: Thoelen, Walsh, Peyre, Bateau, Bijker, Vanlerberghe, Schoofs, Hairemans, Mrabti, Storm, Druijf

  Bank: Coucke, Voet, Bouzian, Kaya, Vranckx, Dailly, Shved, Wernersson, Defour

  Bij de Maneblussers ontbreekt De Camargo en zo krijgt Druijf zijn kans in de punt van de aanval. Verder dezelfde 10 namen die aan de partij tegen AA Gent begonnen (1-1).

 • De beelden van de misser van Aster Vranckx in het duel met KV Oostende uit de heenronde gingen de wereld rond. De West-Vlamingen wonnen trouwens die partij door een treffer van Hendry diep in blessuretijd: 0-1.
 • Enkel houdt De Camargo uit de basis

  Geen Igor De Camargo in de basiself van KV Mechelen tegen KV Oostende. De spits incasseerde vorig weekend een trap op de enkel tegen AA Gent en ondervindt daar nog teveel last van. De medische staf heeft hem nog proberen op te lappen voor het duel tegen KVO maar mikt nu op de bekermatch van donderdag tegen KRC Genk.

 • 18u30 Start van de 1ste helft

 • 1'

  We zijn eraan begonnen.

  Scheidsrechter van dienst is Bert Put.

 • 2'

  Schotje Thiam

  Thiam creëert met een overstapje ruimte voor zichzelf. Het schot van de spits mist kracht en de juiste richting. KV Oostende is fel begonnen aan de partij.

 • 4'

  KV Mechelen moet achteruit

  De bezoekers raken voorlopig niet weg van de eigen speelhelft. KVO heeft de regie in handen, al heeft het Thoelen nog niet kunnen verontrusten. Peyre kopt een voorzet van Bataille voor de neus van Gueye weg.

 • 6'

  Thiam mikt naast

  Bateau wordt onder druk gezet en levert de bal in. Thiam kapt Bijer uit en trapt de bal een metertje naast de Mechelse kooi.

 • 9'

  Hoekschop

  Malinwa kan eindelijk wat opschuiven. Mrabti dwingt aan de achterlijn een corner af. Maar de trap van Storm raakt niet voorbij de 1e paal

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KV Mechelen