©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen gaat ten onder in Oostendse mist

Voor het eerst sinds 20 januari tegen Standard heeft KV Mechelen nog eens verloren. In een duel waarin het via Mrabti (2x) en Druijf drie keer het doelhout trof, kon het de strafschoptreffer van Gueye niet ongedaan maken. Capon deed finaal de boeken toe. Malinwa ziet zijn opmars zo gestuit, terwijl Oostende op koers blijft voor Play-Off 1.

LEES OOK:

In een door een laagje mist overschaduwde Diaz Arena stonden met KV Oostende (21 op 33) en KV Mechelen (26 op 33) twee ploegen in vorm tegenover elkaar. Twee teams zich die mits een goede eindspurt zelfs in Play-Off 1 kunnen nestelen. Bij Malinwa geraakte De Camargo (enkel) niet speelklaar, waardoor Druijf aan de aftrap kwam. De thuisploeg kon nog steeds niet rekenen op de aan zijn voet geblesseerde prijsschutter Sakala. Thiam kreeg de voorkeur op Kvasina in de spits. Bätzner en D’Haese namen de plaats in van Capon en Vandendriessche.

Het openingskwartier had veel weg van een studieronde. Buiten Thiam (schotje voorlangs) viel er geen doelgevaar te noteren. En wanneer er toch gevaar dreigde – D’Haese ontfutselde Walsh het leer en had heel wat ruimte – had scheidsrechter Bert Put een overtreding gezien. De Kustboys trokken het laken naar zich toe. Thiam dook de zestien in, maar Bijker kon zich nog net tussen de KVO-spits en het leer zetten. Malinwa reageerde met een voorzet van Storm, die door Druijf tot bij Mrabti gekopt werd. De Zweed kon onvoldoende bij de bal, al trof hij nog wel de kruising.

Strafschop voor Oostende

De wedstrijd kabbelde rustig voort tot Bateau de bal in de zestien met hand beroerde. Put twijfelde geen seconde en wees naar de stip. Geen Mechelse protest, het handspel van de Trinidadiaan stond buiten kijf. Vanop de stip liet Makhtar Gueye Thoelen geen schijn van kans. Een fair duel werd ondertussen overigens al wel gekruid met vier gele kaarten voor D’Arpino, Tanghe, Hairemans en Bateau.

 

 ©  BELGA

Het doelpunt leek het vuur aan de lont. KVM moest komen en na een omhaal van Peyre kreeg Mrabti de bal voor de voeten. De Zweed trof voor de tweede keer van dichtbij de paal. Toch bleef het ook achteraan oppassen voor geel-rood. Bateau bracht met een alerte tackle redding toen Gueye aan de eerste paal opdook. Enkele tellen later zweefde Thoelen een afstandsschot van Theate uit zijn kooi. Vijf minuten voor rust moest het Mechelse sluitstuk opnieuw redding brengen, dit keer op een laag schot van Hjulsager. Aan de overzijde werd een schot van de mee opgerukte Walsh nog afgeblokt. Gescoord werd er in een steeds mistiger wordende Diaz Arena voor rust echter niet meer.

Schoofs onbegrijpelijk naast

Dezelfde 22 actoren kwamen uit de kleedkamer en die zagen Schoofs de eerste grote kans van de tweede helft missen. Na een goede actie via Storm en Bijker kon de linksachter het leer tot bij Schoofs brengen, maar de Mechelse aanvoerder mikte onbegrijpelijk naast. Vrancken trok de troef Shved en haalde Storm naar de kant.

KV Mechelen kwam beter in de partij en drong het hoge blok van KVO van voor rust naar achter. Nu was het Oostende dat nog moeilijk uit de omknelling kwam. De Mechelse druk nam toe, Druijf trof de paal en in de herneming kon Tanghe Shved nog net het scoren beletten. Blessin herschikte zijn troepen en bracht Kvasina en Vandendriessche in. Mét succes, want KVO herstelde het evenwicht en kreeg met Kvasina dé kans om de match te beslissen. Thoelen onderstreepte zijn goede wedstrijd met een prima redding. Vrancken probeerde het op zijn beurt met enkele wissels. Zo verdwenen Bijker, Bateau en Hairemans naar de kant voor Kaya, Vranckx en Defour. Het schokeffect kwam er niet. Malinwa had zijn momentum gemist toen het KVO in de tang had. Na een prima counter deed de ingevallen Capon de boeken definitief toe. In de absolute slotfase liet Druijf de eerredder nog liggen. Oostende blijft zo op koers voor Play-Off 1, terwijl Malinwa zijn opmars gestuit ziet.

Yannick De Boeck

 

 ©  BELGA

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws