In eerste instantie krijgen alle klassen in de lagere school een extra laptop. 

In eerste instantie krijgen alle klassen in de lagere school een extra laptop. ©  rr

Dr. Jozef Weynsschool investeert in computers

Putte -

GO! basisschool Dr. Jozef Weyns in Beerzel investeert in een ambitieus IT-project. In eerste instantie krijgen alle klassen in de lagere school een extra laptop. Ook het zorgteam dat kinderen met leermoeilijkheden ondersteunt, neemt enkele nieuwe laptops in gebruik. Veertien nieuwe exemplaren zijn al aangekocht. Binnenkort komen er nog eens vijf laptops en vijf tablets bij.

De school kon de investering in de eerste lading laptops doen met de opbrengsten van enkele takeaway eetacties in samenwerking met het oudercomité. “Met al dit extra computermateriaal krijgen onze kinderen nog meer leermogelijkheden aangereikt”, zegt directeur Cynthia Camps. “Ze krijgen vlot toegang tot reken- en voorleessoftware en kunnen ook blind leren typen. We zijn heel blij met de investering die mee door het oudercomité mogelijk is gemaakt.”

 

 ©  rr

Een tweede investering staat intussen al op de agenda. “We hebben net weer een lekkernijverkoop achter de rug. Met die opbrengst willen we nog eens vijf extra laptops en vijf tablets aankopen. Die laptops zullen dan in de kleuterklassen benut kunnen worden. De tablets zijn voor gemeenschappelijk gebruik en kunnen worden ontleend naargelang het lesprogramma.” (kvro)

 

 ©  rrMeer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio