© Marc Peeters

Woning in Noorderwijk brandt helemaal uit

In de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk (Herentals) is zaterdagnacht rond 2.45u brand ontstaan in een woning. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak en de ramen. De bewoner D.V., een alleenstaande man van 57 jaar, is met een zware rookinhalatie overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen.

Volgens de eerste vaststellingen is de brand mogelijk veroorzaakt door een probleem met een elektrisch deken. “De bewoner bevond zich bij onze aankomst aan de achterkant van het gebouw”, zegt bevelvoerder Gerry Verschueren van de brandweerzone Kempen. “Hij kon nog zelf stappen. Onze mensen hebben hem begeleid naar de ziekenwagen.”

Na een langdurige verzorging ter plaatse is D.V. opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand werd omschreven als stabiel. Voor zover bekend heeft hij geen brandwonden opgelopen.

De brand heeft zich heel snel verspreid. Van de oude woning blijft vrijwel niets over. Ook de achterbouw van het huis is door de vlammen verteerd. De brandweer kon overslag naar de buren voorkomen. Een huis aan de overkant van de straat heeft door de stralingswarmte lichte schade opgelopen.  

Een hond kon niet gered worden. In de loop van de dag komt in opdracht van het parket nog een deskundige ter plaatse voor verder onderzoek

(mph)

 

 ©  mph

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio