©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen: seizoen voorbij voor Joachim Van Damme?

Joachim Van Damme (29) moet de trip naar de kust aan zich laten voorbijgaan. De aanjager van de ploeg miste de jongste drie duels en zal er niet snel weer staan. “Het is een groot vraagteken of hij in de reguliere competitie nog in actie zal kunnen komen”, laat coach Wouter Vrancken ­verstaan. “Jo heeft last van ontstekingspijnen ter hoogte van de adductoren en de ­buikspieren. Hij speelde lang onder verdoving, tot de grens was bereikt.”

dige

Toen Malinwa nog in ­degradatienood verkeerde, werd Van Damme wekelijks opgelapt. Is KV daarin te ver gegaan? “Nee, want je kan die blessure op zich niet erger ­maken. De enige manier om weer pijnvrij te voetballen, is stoppen en fatsoenlijk revalideren, wat makkelijk anderhalve maand in beslag neemt.”

Ook de bekermatch tegen Genk (4 maart) en de ­verplaatsing naar Anderlecht (7 maart) komen te vroeg voor Van Damme. “Maar we ­moeten ook aan volgend seizoen denken”, zegt Vrancken. “Misschien is het verstandiger om op de start van de voorbereiding in juni te mikken, dan opnieuw in hetzelfde stramien terecht te komen. Het is een moeilijke denkoefening, want Jo wil ­altijd heel graag spelen. ­Bovendien is het een blessure die je operatief kan verwijderen, maar ik heb de indruk dat hij die optie niet verkiest, wat de revalidatie verlengt.”

Wat Mechelen na de reguliere competitie te wachten staat, hangt in grote mate van het ­resultaat van zaterdagavond af. “Oostende is een beslissende wedstrijd”, knikt Vrancken. “Als we winnen, doen we nog voor alles mee. In het andere geval wordt de top vier halen een pak moeilijker.”

KV Mechelen kan in de Diaz Arena opnieuw op Marian Shved rekenen. De Oekraïner is verlost van zijn adductorenblessure. Issa Kabore (hamstrings) en Gustav Engvall (knie) zijn er nog niet bij.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws