Door de wedstrijd vergroenen de mensen de buurt op een speelse manier. 

Door de wedstrijd vergroenen de mensen de buurt op een speelse manier. ©  rr

Gemeenteraad stemt voor nieuwe bebloemingswedstrijd

Puurs-Sint-Amands -

Opvallende eensgezindheid in de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands afgelopen week. Oppositiepartij N-VA stelde daarin een nieuwe bebloemingswedstrijd voor en CD&V, de absolute meerderheid in de fusiegemeente, stemde daar mee in.

Het was een agendapunt van N-VA om opnieuw een bebloemingswedstrijd in het leven te roepen. “Door het vergroenen van grauwe buurten kunnen we een wereld van verschil maken”, zei fractieleider Jan Van Camp. “Op een speelse manier kunnen we ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen op een zo eenvoudig mogelijk manier de buurt vergroenen. In deze coronatijden is dit zelfs relevanter dan ooit.”

“Geloof het of niet, maar we hebben hier al eens over nagedacht. Er waren twijfels. Waarom? We hebben dit allemaal al eens geprobeerd in 2015 en vrij uitgebreid gepromoot. De hoofdprijs was een kruiwagen gesigneerd door Bartel van Riet, er waren aankoopbons te winnen, tuingereedschap enzovoort. Er waren echter maar vier bewoners die deelnamen en die met de vier prijzen gaan lopen zijn. We kunnen dus niet van een succes spreken. Maar niettemin gaan we graag in op dit voorstel en zullen het opnieuw proberen”, zei Yvo Van Damme, schepen voor Groen (CD&V).

Plantseizoen

Hoe de actie concreet georganiseerd wordt en wanneer de wedstrijd start, is niet duidelijk. “Het is nu het plantseizoen en dus gaan we vanaf maart al van start proberen te gaan”, zei Van Damme nog. “De gouden kruiwagen staat inderdaad in mijn eigen tuin te blinken, zelfs van voor ik politiek actief was”, zei Els Knoops van Groen. “Dus we steunen dit zeker voluit.” (pp)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio