Themabeeld: De Puurse tennis-, padel- en petanqueclub Stepp vraagt aan de gemeente Puurs-Sint-Amands om borg te staan voor een extra investeringskrediet van zo’n 620.000 euro. 

Themabeeld: De Puurse tennis-, padel- en petanqueclub Stepp vraagt aan de gemeente Puurs-Sint-Amands om borg te staan voor een extra investeringskrediet van zo’n 620.000 euro. ©  Simon Mouton

Discussie over waarborgen van 7 miljoen euro in gemeenteraad

Puurs-Sint-Amands

De Puurse tennis-, padel- en petanqueclub Stepp vraagt aan de gemeente Puurs-Sint-Amands om borg te staan voor een extra investeringskrediet van zo’n 620.000 euro. En die vraag zorgde in de jongste gemeenteraad voor heel wat discussie.

“Als we alle borgstellingen voor de sportverenigingen samentellen, komen we uit op wel 7 miljoen euro. Waar ligt onze limiet?”, vroeg oppositieraadslid Guy Cools (N-VA) zich af.

Het lokaal bestuur verweerde zich door te stellen dat de club ook een lening van de bank kreeg en dat dus sowieso betekent dat het businessplan klopt. “Fout”, zei Cools. “De lening bij de bank is gewoon een gevolg van het feit dat de gemeente borg staat. De banken krijgen hoe dan ook hun geld. We willen wel onderstrepen dat we niet tegen de padelclub zijn, maar dat er toch voorzichtig moet omgesprongen worden met dit soort waarborgen. Uiteindelijk draagt de gemeente wel een groot risico.” (pp)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio