©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie klist vermoedelijke drugscriminelen na achtervolging

Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft vrijdag in de late namiddag twee mannen opgepakt die in aanmerking komen voor drugsfeiten. Dat gebeurde na een achtervolging op de Gentsesteenweg in Heffen.

Het was een interventieploeg van de lokale politie die vrijdagnamiddag een auto in de mot kreeg die mogelijk betrokken was bij criminele feiten. De politie wou het voertuig aan de kant zetten, maar daar dacht de bestuurder anders over. Hij ging niet aan de kant en probeerde aan de politie te ontkomen. “Onze mensen hebben dan de achtervolging ingezet op de auto. Heel lang duurde die overigens niet, want de vluchtende wagen raakte iets verderop op de Gentsesteenweg betrokken bij een aanrijding”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande het nieuws. “De twee inzittenden werden gearresteerd en zijn naar het commissariaat overgebracht.”

Volgens onze informatie zouden de inzittenden tijdens de achtervolging een pakje of zakje uit de wagen hebben gegooid. Vermoedelijk ging het om drugs. De politie zocht na de achtervolging alvast naar het weggegooide pakje. Of er ook nog iets werd aangetroffen, is niet duidelijk.

Bij de aanrijding op de Gentsesteenweg raakte niemand gewond, maar het zorgde wel een tijdje voor verkeershinder. De twee verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket.(tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio