De Velodroom is vanaf zaterdag 6 maart weer geopend. 

De Velodroom is vanaf zaterdag 6 maart weer geopend. © Jan Boey

Wielermuseum De Velodroom zaterdag weer open

Boom -

Wielermuseum De Velodroom, Hoek 129, heropent zaterdag, met twee nieuwe tentoonstellingen. Naast de permanente tentoonstelling van wielermemorabilia kan je er twee nieuwe thematische tentoonstellingen bekijken.

In het centrale deel van het museum hangen zestig wielertruitjes, met als thema de klassiekers. Elke trui is gelinkt aan, en in vele gevallen daadwerkelijk gedragen door, een renner die een klassieker won tussen 1960 en 2020. Wie herkent de blitse Quick-Step-outfit van Tom Boonen waarmee hij in 2008 in Parijs-Roubaix zegevierde? En wie droeg toch weer die Domo-Farm Frites-trui uit 2002?

Voor het ‘groene’ thema in de kelder, waar zich een stukje van een nagebouwde wielerpiste bevindt, werd de inspiratie gehaald in Ierland. Ronkende Ierse wielernamen als Stephen Roche, Sean Kelly of vandaag Sam Bennett zorgen voor groen, de kleur van de Ierse feestdag Saint Patrick’s Day op 17 maart. Je leert er daarnaast ook alles over de geschiedenis van de groene trui.

Je kan de expo alleen bekijken na reservatie, of ter plaatse indien er nog plaatsen vrij zijn. Maximaal vijf personen tegelijk per verdieping en dit voor maximaal een uur. Zaterdag en zondag open van 13 tot 17u, tijdens de paasvakantie elke dag open. De toegang bedraagt 2,70 euro. (jb)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio