De spoorwegbrug aan de koekjesfabrieken is de laatste in de Kempen die omhoog gaat. 

De spoorwegbrug aan de koekjesfabrieken is de laatste in de Kempen die omhoog gaat. © Hans Otten

Plannen voor nieuwe spoorbrug liggen klaar

Herentals -

De betrokken overheden hebben een vergunning aangevraagd om een nieuwe, hogere spoorbrug te mogen bouwen over het Albertkanaal in Herentals. Ze geven over de plannen uitleg via online infomomenten.

De spoorwegbrug is de allerlaatste over het Albertkanaal in de Kempen die twee meter hoger wordt gebracht. Dat gebeurt door de bouw van een compleet nieuwe brug naast de huidige aan de bekende koekjesfabrieken van Mondeléz.

Omdat daarvoor ook de spoorberm over een lange afstand op een hoger niveau wordt gebracht, worden in feite enkele bestaande overwegen door een talud afgesneden. Daarom plannen de Vlaamse Waterweg, Infrabel en stad Herentals tegelijkertijd een tunnel voor het verkeer aan de Vossenberg. Daarvoor zijn nu de nodige vergunningen aangevraagd, het openbaar onderzoek start binnenkort.

Hoe die plannen er precies uitzien, lichten de overheden de komende dagen toe tijdens twee online infosessies. Die vinden plaats op dinsdag 2 maart om 14u en op woensdag 3 maart om 19.30u. Wie de sessies thuis op de computer wil volgen, moet zich wel vooraf inschrijven. Tijdens die sessies kan iedereen ook vragen stellen. (ho)

www.vlaamsewaterweg.be/spoorbrug-herentals
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio