Stad Antwerpen laat in zwembad Wezenberg 30 zwemmers toe in plaats van de 24 die toegelaten zijn volgens de coronavoorschriften.  © Patrick De Roo

Stedelijke zwembaden laten meer zwemmers toe dan toegelaten tijdens corona

Antwerpen -

De Antwerpse stedelijke zwembaden laten toe dat meer mensen zich inschrijven voor een zwembeurt, dan wat de coronamaatregelen toelaten. Antwerps sportschepen Peter Wouters (N-VA) beseft dat dit niet helemaal volgens het boekje is, maar het is een antwoord op de tien tot twintig procent zwemmers die niet komen opdagen.

Sportschepen Wouters zei dit op een vraagt van Groen-gemeenteraadslid Niel Staes. Zwemmen is toegelaten, maar het aantal zwemmers is beperkt. Bovendien moeten mensen zich eerst digitaal inschrijven. Alleen merkt Staes op dat het inschrijvingssysteem weinig flexibel is. Als iemand niet komt opdagen, is het moeilijk om die zwembeurt weer open te zetten. Hetzelfde gaat op voor een school die afbelt.

“Dan blijven toch heel wat banen onbenut liggen”, zegt Staes. Schepen Wouters is zich bewust van de beperkingen van het systeem. Het moest volgens hem ook snel worden ontwikkeld. Een zwembeurt annuleren of verplaatsen is niet mogelijk. Tien tot twintig procent van de zwemmers komt daadwerkelijk niet opdagen.

“Om te voorkomen dat we te weinig zwemmers kunnen bedienen, verhoogden we het aantal toegelaten zwemmers per tijdsblok”, zegt Wouters. “Dit mag eigenlijk niet volgens de coronavoorschriften. In een 25 meter zwembad is het opgetrokken van 12 naar 15 zwemmers en in het zwembad Wezenberg van 24 naar 30. Het is een pragmatische oplossing voor het probleem van zwemmers die niet komen opdagen en we zorgen er zo voor dat onze zwembaden optimaal worden benut.”  svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters