De taxistandplaatsen verhuizen naar de overzijde van de Stationsstraat. 

De taxistandplaatsen verhuizen naar de overzijde van de Stationsstraat. © Patrick Hattori

Verkeer in stationsbuurt wijzigt om werf nieuw station ruimte te geven

Mechelen -

Met de vernieuwing van perrons 1 en 2 en de afbraak van de constructies aan de oude fietsenstallingen gaat het Mechelse stationsproject een volgende fase in. Om de aannemer voldoende ruimte te geven, wijzigt het verkeer in de buurt.

Sven Van Haezendonck

Het huidige stationsgebouw gaat later dit jaar tegen de vlakte, maar de werkzaamheden starten in maart wel al met de sloop van andere constructies. Daardoor wordt de mobiliteit in de buurt anders georganiseerd. Van de grote lus aan de Postzegelbrug blijft enkel het gedeelte tussen de Leopoldstraat en de Leuvense Vaart bestaan. Onder de brug door naar het station rijden, kan binnenkort niet meer. Wegrijden, moet langs de Vaartdijk die sinds kort definitief een fietsstraat is.

Een kaartje van de nieuwe situatie.  

Een kaartje van de nieuwe situatie.  © Mechelen in Beweging.

De parkeerzone in de Stationsstraat tussen het busstation en de kantoren van Molderez wordt omgevormd tot een kiss & ride. Ook autodelers van Cambio vinden er parkeerplaats. Naast de parkeerzone komen er nog nieuwe fietsenstallingen bij. De taxi’s verhuizen van hun huidige standplaats die een voetpad wordt naar de overkant van de straat. Enkele taxi’s krijgen een plekje op het Koning Albertplein zelf. “Duidelijk in het zicht van potentiële klanten”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Op de parkeerplaatsen tussen het Koning Albertplein en de Coxiestraat blijft het eerste stukje voorbehouden voor bestuurders met een beperking en het laatste voor lijnbussen. De bushaltes aan de stadszijde van de rotonde verdwijnen en verhuizen naar de Leopoldstraat. “Het gedeelte van de straat tussen het plein en de Van Kerckhovenstraat wordt volledig voorbehouden voor bussen”, legt Van Camp uit. Bluebikes zijn voortaan te vinden aan het nieuwe Fietspunt. (svh)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen